preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

Dan informatike, lipanj 2022.

Autor: Kristina Štrlek, 7. 6. 2022. 14:27

Drugu godinu za redom se u PŠ Druškovec obilježava Dan informatike i to 1. lipnja.

Učenici dodatne nastave informatike, 3. -ih  i 4. -ih razreda,  pokazali su svoje znanje i vještine rješavajući logičke zadatke, mozgalice, rebuse, šifrirane poruke,  a pri tome su se koristili digitalnim alatima. Također su se i međusobno natjecali u brzini pisanja na računalu.

Svi su za svoj trud dobili nagrade, a prva tri mjesta i posebne nagrade.

Učenici koji su sudjelovali su bili: Tin Gašparić, Toni Martinčević Gregurin, Teo Martinčević, Mateo Martinčević, Tea Martinčević, Leonila Benkus, Dominik Bek i Petar Martinčević.

Bravo za njih, što su bili marljivi i uporni u radu. 

 

 [više]

MULTIMEDIJALNA PREZENTACIJA O POVIJESTI ŠKOLE, 1921. - 2021.

Autor: Kristina Štrlek, 1. 6. 2022. 14:45

Učenici škole i učiteljica informatike zajedno su kreirali multimedijalnu prezentaciju o povijesti škole u Druškovcu, od  prvih početaka 1921. godine do danas.

Kod izrade je korišten digitalni alat Book  Creator. 

MULTIMEDIJALNA PREZENTACIJA - KNJIGA O POVIJESTI ŠKOLE DRUŠKOVEC, od 1921. do 2021. godine

 

 [više]

Dan zamjene uloga - 11. travnja 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: BRANKA VRBANEC, 9. 3. 2022. 08:00

Nakon korona pauze, nastavljamo sa projektom zamjene uloga. Učenici su pokazali velik interes za novi način rada u školi i nestrpljivo čekaju dan u kojem će učenici te nastavno i nenastavno osoblje zamijeniti uloge.

Klikom na više, u nastavku se nalaze primjeri molbe, prezentacija i hodogram aktivnosti vezanih uz taj projekt.

 [više]

Maškare u PŠ Druškovec

Autor: ANICA FATIGA, 2. 3. 2022. 08:57

Ovog su fašničkog utorka, 1. 3. 2022., čudnovata bića prošla školskim hodnicima PŠ Druškovec. Razne životinje, strašna i lijepa bića hodala su školom te su nas tako učenici opet podsjetili u čemu je čar poklada i zašto ih volimo slaviti. Pogledajte ih klikom na VIŠE.

 [više]

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Autor: Kristina Štrlek, 9. 2. 2022. 14:30

I ove su se godine naši učenici od 1. do 8. razreda  aktivno pripremali za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta. Na satovima informatike najprije su obrađivane teme primjerene uzrastu i planirane kurikulumom, a onda su na red došli kreativnost, maštovitost i marljivost djece u izradi plakata, stripova i prezentacija.

Neki od radova nagradila je i nacionalna ustanova za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, CERT.hr, a popis nagrađenih možete vidjeti OVDJE.

Klikom na više pročitajte o aktivnostima svih razreda.

 

 [više]

Božić u 7.d

Autor: Kristina Štrlek, 24. 12. 2021. 01:27

Učenici 7.d razreda 2021./2022. svima žele sretan Božić i novu 2022. godinu. Na satu informatike izrađivali su božićne čestitke. Evo nam jedne OVDJE.

 [više]

U susret 100 godina postojanja škole u Druškovcu - radovi učenika

Autor: Kristina Štrlek, 17. 6. 2021. 13:47

Prva škola u Druškovcu počela je s radom daleke 1921. godine. Učenici naše škole već su se počeli pripremati za veliki 100.-ti rođendan škole kojeg slavimo u prosincu.

U nastavku možete pogledati neke od filmova o školi  koje su učenici 6.d marljivo pripremali na nastavi informatike.

 

 [više]

Domaćinstvo u 4.d, posjet razreda obitelji Španić

Autor: Kristina Štrlek, 16. 6. 2021. 15:44

Domaćinstvo – uređenje okućnice

Tijekom ove školske godine se u PŠ Druškovec provodila izvannastavna aktivnost Domaćinstvo. U rad su bili uključeni učenici 4. razreda. Izrađivali su dekorativne predmete od prirodnih i umjetnih materijala ,  brinuli o biljkama u unutrašnjosti škole , upoznali ljekovito i začinsko bilje te njihove koristi za ljudsko zdravlje . Bavili su se i pripremom meda od maslačka te sami ukrasili bočice u koje je pohranjen med.

Osim toga , upoznali su i  estetske vrijednosti biljaka vezanih uz ljepotu okoliša i okućnice. U tu svrhu posjetili su obiteljski vrt – cvijetnjak obitelji Španić iz Koškovca. Gospođa Danica (baka dviju učenica iz razreda ) , provela je učenike kroz imanje na kojem je zasađen velik broj raznih vrsta biljaka.

Tu se našlo i stablo banane,  nekoliko vrsta stabla masline , velik broj raznih sukulenata , mnogo ukrasnog mirisnog cvijeća , stabla limuna , breskvi , bazge i još mnogo drugih vrsta biljaka. Vlasnici su posebno ponosni na bogatu zbirku kaktusa .

U razgovoru s gospođom Danicom saznali smo i korisne savjete o održavanju , zaštiti i prihranjivanju biljaka kao i savjete o presađivanju i sadnji biljaka.

Na kraju veselog i poučnog druženja zahvalili smo na gostoprimstvu , a svaki učenik je dobio teglu sa posađenim biljkama . Uz zahvalu , učenici su obećali da će o svojim biljkama dobro brinuti ,a sve po uputama vrijedne domaćice današnjeg druženja.

Kako izgleda vrt – cvijetnjak obitelji Španić pogledajte OVDJE.

                                                                                              

       Učiteljica : Dubravka Plahinek

 
 
 [više]

Dan informatike

Autor: Kristina Štrlek, 8. 6. 2021. 21:20

Učenici 3. d razreda sudjelovali su u obilježavanju Dana informatike. Za inovativnost i samu ideju možemo pohvaliti učenicu 3.d Leonilu Benkus na čiji prijedlog je 1.6. u našoj školi odabran kao Dan informatike.

Spretnost u korištenju digitalnih tehnologija te brzinu u logičkom razmišljanju i zaključivanju pokazali su nam igrajući omiljene Kahoot kvizove.

Učenicima su i za prva tri mjesta dodijeljene nagrade što ih je posebno razveselilo i nadamo se motiviralo za daljnje učenje i rad.

 

 [više]

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u PŠ Druškovec, 9.2.2021.

Autor: Kristina Štrlek, 9. 2. 2021. 08:02

Svake se godine na drugi dan drugog tjedna i drugog mjeseca udruži na tisuće ljudi u cijelom svijetu  da bi sudjelovali u aktivnostima kojima se želi podići svijest o sigurnom korištenju interneta. 

I naša škola nastavlja s tradicijom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta. Svim učenicima su predstavljeni edukativni materijali na tu temu, a onda su i oni sami raznim aktivnostima postali aktivni sudionici u obilježavanju.

Zajedničku online knjigu sa savjetima kako sigurnije koristiti internet  izradili su učenici 2. i 3. razreda, a možete ju čuti i vidjeti OVDJE

Detaljnije o tome kako smo Dan sigurnijeg interneta obilježili u svim razredima naše škole možete vidjeti klikom na ovu poveznicu.

Za taj Dan smo se već počeli pripremati i tjedan-dva ranije, a najveselije nam je bilo na sam Dan kada su učenici glumili, izrađivali stripove,učili o sigurnosti kroz razne igre,  rješavali online kviz na aplikaciji DSI2021, ispunjavali kviz koliko su oni sigurni na internetu. Klikom na VIŠE pogledajmo učenike 3.d u "akciji" kako glume Tri praščića u digitalnom svijetu.

 [više]

Potres u Petrinji i okolnim mjestima - strip učenika 6.d

Autor: Kristina Štrlek, 31. 1. 2021. 19:19

Jak potres od 6.3 stupnja po Richteru pogodio je Hrvatsku. Oštećene su mnoge zgrade u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima. 

Učenici 6.d razreda stripom su nam prikazali stanje kuća prije i nakon potresa. Njihove radove pogledajte u OVDJE.

 

 

 [više]

Plastika - zašto razmisliti prije nego ju koristite? Vijest ima dokument u privitku

Autor: BRANKA VRBANEC, 7. 1. 2021. 09:44

Svatko od nas je potrošač. Prilikom kupovine hrane, odjeće, poklona ili bilo čega drugoga, uvijek uz željeni predmet kupimo još nešto. Ta čudotvorna stvar, koja nas prati u stopu i nalazi se iza svakog ugla zove se – plastika.

Ne možemo prestati biti potrošači, ali možemo postati odgovorniji. 

Progledajte prezentacije učenica 6.d razreda Dore Martinčević i Lane Možanić i napokon se informirajte zašto biste trebali izbjegavati plastične proizvode.

19.12. – dan borbe protiv plastičnih vrećica

 [više]

Virtualna putovanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: BRANKA VRBANEC, 11. 12. 2020. 19:04

Putovanje, upoznavanje drugih kultura i običaja čini nas bogatijim osobama. Učenici sedmih razreda omogućili su nam da, i u ovo vrijeme, barem virtualno putujemo i sanjarimo.

U nastavku se nalaze prezentacije učenika sa turističkim ponudama za London i Pariz.

Uživajte!!! 

 

 [više]

Stoti dan škole

Autor: ANICA FATIGA, 12. 3. 2020. 08:39

http://os-gkrklec-calinec.skole.hr/?news_id=926#mod_news

 

 [više]

Dan zamjene uloga - 20. travnja 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Štrlek, 26. 2. 2020. 13:59

I ove godine nastavljamo s prošlogodišnjim projektom zamjene uloga. Učenici su pokazali velik interes za novi način rada u školi i nestrpljivo čekaju dan u kojem će učenici te nastavno i nenastavno osoblje zamijeniti uloge.

U nastavku se nalaze primjeri molbe, PowerPoint prezentacija i hodogram aktivnosti vezanih uz taj projekt.

 [više]

,,Mačkari˝ zavladali školama

Autor: ANICA FATIGA, 26. 2. 2020. 09:00

http://os-gkrklec-calinec.skole.hr/?news_id=905#mod_news

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2020. g. u PŠ Druškovec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Štrlek, 23. 2. 2020. 00:06

U PŠ Druškovec i ove je godine obilježen Dan sigurnijeg interneta, uz slogan „Zajedno za bolji internet.“ 

U holu škole su učenicima nižih i viših razreda prikazana dva kraća filma sa savjetima o sigurnosti na internetu. Učenici 6.d su „probili led“ u javnom nastupu  i upoznali ih s dvije teme: „U redu je biti online i svakodnevno koristiti internet“ i „ U redu je imati profil na društvenoj mreži kada si mlađi od 13 godina.“  Jedna grupa učenika je bila za, a druga je bila protiv ovih izjava. Publika ih je na kraju nagradila velikim pljeskom.

 [više]

Tjedan čitanja, ljubavi i darivanja u PŠ Druškovec

Autor: ANICA FATIGA, 20. 2. 2020. 10:22

http://os-gkrklec-calinec.skole.hr/?news_id=896#mod_news

 

 [više]

Velik uspjeh šahistica PŠ Druškovec

Autor: ANICA FATIGA, 11. 2. 2020. 08:21

http://os-gkrklec-calinec.skole.hr/?news_id=889#mod_news

 [više]

HIPPO jezična olimpijada

Autor: MARIJA GRAH, 29. 1. 2020. 17:52

I ove godine u Područnoj školi Druškovec održati će se HIPPO jezična olimpijada! :-) Veselimo se odličnom odazivu učenika! 

 [više]

Drvo zasadi, Zemlju pomladi!

Autor: MARIJA GRAH, 2. 12. 2019. 12:12

Djelatnici PŠ Druškovec su u petak, 29.11.2019., na praznom zemljištu u vlasništvu Škole, zasadili sadnice autohtonih voćaka ovog kraja.

 [više]

Obilježen 'Dan kravate' u PŠ Druškovec Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARIJA GRAH, 21. 10. 2019. 06:01

Kravata je izvorni hrvatski proizvod te dio kulturnog i povijesnog naslijeđa. Zato smo pozvani širiti priču o kravati i biti ponosni na svoje naslijeđe!

 [više]

Zanimljiv završetak projekta 'Hranim se zdravo' Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARIJA GRAH, 21. 10. 2019. 05:30

Projekt Eko sekcije,  'Hranim se zdravo', završio zanimljivim gostovanjem gospođe Gordane Kušar. Gospođa Kušar bavi se izradom peciva i slastica bez glutena za osobe oboljele od celijakije i sve koji imaju problema s intolerancijom na pšenicu ili gluten.

 [više]

Obilježen Europski dan jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARIJA GRAH, 11. 10. 2019. 12:30

I ove godine, 26. rujna 2019., učenici viših razreda PŠ Druškovec obilježili su Europski dan jezika! 

 [više]

Proslava Dana škole i podizanje zelene zastave u PŠ Druškovec

Autor: Jasenka Vidić, 4. 6. 2019. 14:32

Podizanje zelene zastave

U petak, 24. svibnja 2019., bio je posebno svečan dan u Područnoj školi Druškovec. Osim što je proslavljen Dan škole, u školi je svečano podignuta zelena zastava, simbol statusa Ekoškole koji je škola stekla u ovoj školskoj godini.

 [više]

Dođite nam ovog petka na Dan škole u Druškovec!

Autor: Jasenka Vidić, 23. 5. 2019. 06:07

ČAST NAM JE I ZADOVOLJSTVO POZVATI VAS

NA SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

I PODIZANJE ZELENE ZASTAVE EKOŠKOLE

U PETAK, 24. SVIBNJA 2019. GODINE, S POČETKOM U 17.00 SATI

 [više]

Posjet i predavanje djelatnika HAK-a

Autor: Jasenka Vidić, 19. 4. 2019. 15:35

Dana 16. travnja 2019. godine našu školu posjetili su djelatnici HAK-a i učenicima prvih razreda održali predavanje VIDI I KLIKNI.

 [više]

Učitelji i učenici zamijenili uloge na 1 dan

Autor: Jasenka Vidić, 19. 4. 2019. 15:12

U PŠ Druškovec 16. travnja 2019. došlo je do obrata u radu škole. Učenici su postali učitelji, a učitelji učenici. Novi učitelji su veoma profesionalno shvatili svoju ulogu te već na početku nastavnog dana kontrolirali dolazak učenika u školu, a nakon čega je i voditelj škole održao sjednicu s novim kolegama. Zajedno su dogovorili plan rada te se uputili u svoje učionice gdje su čekali nestrpljivi učenici koji su ih čim prije htjeli upoznati.

 [više]

Uspješno odrađeno svih 7 koraka prema statusu Ekoškole

Autor: Jasenka Vidić, 15. 4. 2019. 08:16

Logo naše buduće Ekoškole

Uspješno odrađenim projektnim danom - Danom šuma 21.ožujka - naša je škola ispunila i posljednji preduvjet za stjecanje statusa Ekoškole 19. generacije.

 [više]

Pametno s pametnim tehnologijama - STRIP u 7.d

Autor: Kristina Štrlek, 22. 3. 2019. 14:24

U povodu Svjetskog dana prava potrošača, koji se obilježava svake godine 15. ožujka, objavljeni je natječaj za učenike  osnovnih i srednjih škola, kojim se želi potaknuti učenike da steknu potrebno znanje i razviju svijest o potrošačkim pravima u svijetu digitalne tehnologije.

Učenice 7.d., Janja Inkret i Marta Maloić-Surko, osmislile su i nacrtale poučan strip na temu SPAM . 

 

 [više]

Europski kviz o novcu 2019.

Autor: Kristina Štrlek, 20. 3. 2019. 13:37

Učenici 8.d i ove su godine sudjelovali na nacionalnom kvizu o novcu.

Natjecanje Europski kviz o novcu otvoreno je za učenike od 13 do 15 godina, koji pohađaju 7. ili 8. razred osnovne te prvi razred srednje škole, neovisno o vrsti škole ili usmjerenja, a žele provjeriti svoje poznavanje financija.

 [više]

Projektni dan - Dan šuma u PŠ Druškovec

Autor: Jasenka Vidić, 18. 3. 2019. 05:45

Povodom Svjetskog dana šuma, 21. ožujka

Područna škola Druškovec poziva Vas na

 

PROJEKTNI DAN – DAN U ŠUMI

 

21.3.2019. (četvrtak) od 11.00 do 14.00 sati

Okupljanje: pored ulaza u školu (u slučaju lošeg vremena: u holu škole)

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju