preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Boravak
Produženi boravak

KAKO IZGLEDA PRODUŽENI BORAVAK?

Produženi boravak  neobvezan je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave. Organizira se neposredno nakon redovne nastave. U našoj školi ove školske godine provodi se u matičnoj školi Maruševec (22 učenika) te u obje područne škole: Greda-Jurketinec (24 učenika) i Druškovec (17 učenika).

Produženi boravak ima svoje socijalne, odgojne, obrazovne, pedagoške, zdravstvene i umjetničke vrijednosti, a organizira se kroz tri cjeline:

  1. SLOBODNO VRIJEME – odmor, igre, razgovor i aktivnosti po izboru učenika
  2. UČENJE – pisanje domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog sadržaja
  3. ORGANIZIRANO VRIJEME – stvaralačke radionice, edukativne igre, sportske aktivnosti.

Nastavne metode prilagođene su specifičnom radu u produženom boravku uvažavajući potrebu za slobodnim vremenom učenika, organiziranim vremenom koje ustrojava učiteljica te samostalnim pisanjem zadaća i ponavljanjem nastavnog sadržaja uz nadzor i metodičku intervenciju učiteljice po potrebi, što znači da učenici rade samostalno, ali u svakom trenutku mogu zatražiti i dobiti objašnjenje. Učiteljica nakon pisanja zadaću pregledava te se djetetu pruža mogućnost ispravka pogreške i na taj mu se način jača samopouzdanje. Učenici svakog dana u 13 sati dobivaju ručak.

Produženi boravak sufinancira Općina Maruševec i Varaždinska županija, a roditelji plaćaju mjesečni iznos od 350,00 kn.

Učiteljice u produženom boravku su:

Ivana Deduš  (matična škola Maruševec)

Matea Krobot (područna škola Greda-Jurketinec)

Valentina Kolenko (područna škola Druškovec).

 


Vijesti

Vesela veljača Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Krobot, 14. 3. 2022. 20:03

Veljača je produženi boravak ukrasila slatkoćom, tajnim simpatijama, ljubavlju, nježnosti, ali i sramežljivosti. Crvena i ružičasta boja u popodnevnim satima uvukle su se u naše škole.
Tijekom organiziranog vremena, učenici su se kroz radionice posvetili Danu zaljubljenih. Nakon povratka sa drugog dijela zimskih praznika obuzeo nas je duh karnevala.

Više o svemu pročitajte i pogledajte u priloženom dokumentu.

 [više]

Čaroliju i radost donosi zima

Autor: Matea Krobot, 3. 1. 2022. 19:20

 

Stigao je i posljednji mjesec u godini – prosinac. U iščekivanju najljepšeg doba u godini sve radionice u boravku bile su posvećene Božiću.

Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2022. godinu žele vam učenici i učiteljice produženog boravka!

 [više]

Jesenske aktivnosti

Autor: Matea Krobot, 10. 12. 2021. 09:10

Nakon ljetnih praznika, jedva smo dočekali početak škole i produženog boravka. Družimo se opet sa starim prijateljima te smo s nestrpljenjem upoznali nove (prvašiće). Puno toga im je bilo novo i nepoznato, ali sve su savladali i uspješno uhvatili ritam rada.

 

 [više]

Čekamo ljeto pod vedrim nebom i na svježem zraku

Autor: Matea Krobot, 17. 6. 2021. 05:45

Prije nego što odu na zaslužene praznike, a nakon puno truda uloženog u vježbanje i ponavljanje za završne ispite, učenici produženog boravka naših područnih škola u Gredi i Druškovcu vrijeme provode u igri na otvorenom.

 

Pjesmom Gustava Krkleca želimo vam vesele i bezbrižne praznike!

Vaše učiteljice Valentina i Matea

 

 

 

Praznik ljeta

Lipanj širi raskoš ljeta.

Ispred škole lipa cvjeta.

Zibaju se na sve strane

Zlatnog praha pune grane.

Nad žitom se ševe dižu

Zadnji dani škole stižu.

Zbogom ploče, klupe, knjige,

zbogom teške, đačke brige!

Sad će djeca širom svijeta

slavit praznik žarkog ljeta…

                                                  Gustav Krklec

 [više]

USKRS ISPRED NAŠEG PRAGA

Autor: Matea Krobot, 3. 4. 2021. 08:19

Učenici produženog boravka PŠ Greda-Jurketinec i PŠ Druškovec vesele se dolasku Uskrsa.
Svakog dana Velikog tjedna bavili smo se prigodnim aktivnostima koje su vezane uz ovaj blagdan. Ukrasili smo hodnik škole, bojali pisanice, izradili uskrsni vjenčić, košarice i zečiće quilling tehnikom. Naučili smo bojati jaja prirodnim bojama i razgovarali o uskrsnim običajima u našem kraju. Napravili smo i šarene uskrsne čestitke koje smo si međusobno poklonili. Pisali smo vesele priče sa zečićima i pilićima kao glavnim likovima. Tražili smo pisanice koje je sakrio zec po školskom dvorištu te se pritom odlično zabavili.

 

UČENICI I UČITELJICE PRODUŽENOG BORAVKA ŽELE VAM SRETAN USKRS ISPUNJEN ZDRAVLJEM, MIROM I RADOŠĆU

Učiteljice produženog boravka Valentina Kolenko i Matea Krobot

 [više]

Zaljubljene maškare

Autor: Ružica Breški, 23. 2. 2021. 19:46

Vesela veljača donosi nam puno šarenih dogodovština od kojih su najpoznatiji karneval i Valentinovo.
Učenici produženog boravka naših područnih škola Greda-Jurketinec i Druškovec različitim su aktivnostima obilježili ove dane.
Tjedan uoči Dana zaljubljenih posvetili smo ljubavi. Prisjetili smo se da se tada žene tičiki koji su nam od svoje svadbe ostavili i slatkiše. Pisali smo čestitke, izrađivali ukrase, igrali prigodne igre, uređivali pano i pričali priče u čast ljubavi.

 [više]

Sve već miriše na Božić…

Autor: Ružica Breški, 24. 12. 2020. 06:54

Blagdani nam kucaju na vrata, a ništa ne govori Božić toliko dobro kao mirisni kolačići. Zato smo u produženom boravku PŠ Greda-Jurketinec organizirali radionicu izrade, pečenja i ukrašavanja božićnih kolača. Kolačiće smo brzo napravili, a još brže ih pojeli te se pritom odlično zabavili. Osim ove radionice, kroz mjesec prosinac izrađivali smo čestitke, svijećnjake, adventski kalendar, ''Čupka Žitića''… Iako su nam izolacije oduzele nekoliko dana druženja, uspjeli smo sve nadoknaditi i ovogodišnje druženje završiti božićnom zabavom. Kako nam je bilo, možete pogledati na fotografijama.

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU GODINU ŽELE VAM UČENICI PRODUŽENOG BORAVKA I UČITELJICA MATEA

 [više]

Dan jabuka u produženom boravku

Autor: Ružica Breški, 23. 10. 2020. 09:19

Jabuka je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je tako postala važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktozi i glukozi, opskrbljuje organizam energijom te  sprječava umor i gubitak koncentracije. Vrlo je učinkovita protiv virusa i bakterija te štiti organizam od prehlade pa nas stoga ne čudi da smo joj posvetili cijeli jedan dan.

 [više]

Veselimo se ljetnim praznicima

Autor: Ružica Breški, 1. 7. 2020. 05:44

Učenici u produženom boravku Greda-Jurketinec zadnjih su tjedana nastave bili vrlo kreativni i maštoviti u svojim likovnim zadatcima. Puno smo boravili na školskom dvorištu igrajući nama najdraže igre: graničara i skrivača. Učenici su napisali i svoje planove za ljeto: što će čitati, s kim će se igrati, kamo će putovati i što će novo naučiti.

Učenici u produženom boravku Druškovec upoznali su životinje koje žive u moru i njegovoj blizini te u likovnim radionicama pokazali što su naučili. Provodili smo puno vremena na otvorenom, igrali se, šetali i promatrali oblake te izmišljali priče o čudesnim bićima koje smo ugledali kako plove nebom.

Učenici u produženom boravku Maruševec najviše su vremena proveli zabavljajući se na školskom dvorištu. Tražili su kamene oblutke te ih oslikavali, igrali se školice, zamišljali da su superheroji, organizirali piknik… Osim zabave, ponavljali smo i vježbali za završne ispite znanja. Obilježili smo i nekoliko važnih datuma te imali kreativne radionice.

 [više]

Prijateljstva iz školskih klupa koja traju zauvijek

Autor: Ružica Breški, 24. 6. 2020. 16:22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://os-gkrklec-calinec.skole.hr/?ews_hk=1&news_id=983&mshow=290#mod_news

 

 [više]

Učenici produženog boravka obilježili su Svjetski dan sporta

Autor: Ružica Breški, 1. 6. 2020. 15:46

 

http://os-gkrklec-calinec.skole.hr/?news_id=966#mod_news

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima od 1.do 4. a,b,c,d razreda

Autor: Ružica Breški, 25. 3. 2020. 06:01

Dragi naši učenici i roditelji,

učiteljice produženog boravka osmislile su u alatu Padlet stranicu PRODUŽENI BORAVAK - Prijedlog aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena namijenjen učenicima razredne nastave. Padlet shvatite kao prazan papir koji je u stvari online zid na kojem ćete pronaći korisne tekstove vezane uz obilježavanje važnih dana, ideje za likovne i tjelesne aktivnosti koje možete raditi kod kuće, slike, video isječke, poveznice do online časopisa i mnoštvo drugih stvari koje će za vas pripremiti i osmisliti učiteljice Matea Krobot, Valentina Kolenko i Natalija Kramaci. Pratite sadržaje barem jedanput tjedno proučite i pročitajte tekstove, pogledajte video isječke, u aktivnosti uključite roditelje, braću, bake, djedove. Upute kako koristiti: klikom miša na pojedinu sličicu otvarate ono što vas zanima, ništa ne objavljujete.

Link padleta: https://padlet.com/valentinakolenko/osmarusevecproduzeniboravak

Za sva dodatna pitanja obratite se učiteljicama PB na e-mail adrese:

mkrobot6@gmail.com

valentina.kolenko@gmail.com

natalijapuncec@yahoo.com

 [više]

VJEŽBANJEM DO ZDRAVLJA

Autor: Ružica Breški, 24. 3. 2020. 10:10

Dragi učenici!

Prvi tjedan nastave na daljinu je iza vas, nadamo se da ste se snašli i da redovito izvršavate svoje zadatke, a da bi bili još uspješniji važna je dobra priprema prije samog učenja. Zato vam donosimo nekoliko vježbi koje utječu na vještine učenja (čitanje i pisanje, matematika) te na poboljšanje koncentracije, ravnoteže i koordinacije (Brain Gym):

 [više]

Obavijest

Autor: Ružica Breški, 23. 3. 2020. 14:49

Cijena boravka za mjesec ožujak iznosit će 150,00 kuna. Roditeljima koji su već platili punu cijenu novci će biti vraćeni naknadno, a  roditeljima koji još nisu platili bit će omogućeno kada opet krene nastava. Sljedeći tjedan dodat ćemo aktivnosti koje učenici mogu i žele raditi kod kuće, ali nije obavezno.

Učiteljice Matea Krobot, Valentina Kolenko i Natalija Kramaci.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Ružica Breški, 27. 2. 2020. 09:53

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Dana 26. veljače obilježili smo Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Ovaj dan svake se godine obilježava posljednje srijede u veljači, pa je sam datum obilježavanja promjenjiv.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica nastala je u Kanadi kao znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi. Jedan je učenik došao u školu u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci oboljeloj od raka dojke te je zbog toga postao žrtva vršnjačkoga nasilja. Kako bi pružili potporu tom dječaku, dvojica učenika također su odjenuli ružičaste majice i njihov prosvjed protiv nasilja postao je globalan. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a događaj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

 [više]

Ljubav nas veže i spaja...

Autor: Ružica Breški, 13. 2. 2020. 09:38

Ljubav nas veže i spaja...

Bliži nam se Valentinovo, pa su stoga učenici produženog boravka PŠ Greda – Jurketinec cijeli prošli tjedan bili vrijedni i marljivi crtajući, bojeći, pišući čestitke, izrađivajući srca od glinamola. Željeli smo prenijeti poruku ljubavi ne samo na Valentinovo, nego podsjetiti sve naše učenike (ali i starije) da postoji više vrsta ljubavi: ljubav prema mami, tati, bratu, sestri, baki, djedu, prijatelju, prijateljici, učiteljici. Ljubav prema drugima trebamo pokazivati svaki dan, ne samo na Valentinovo.

 [više]

Hranjenje ptica zimi

Autor: Ružica Breški, 29. 1. 2020. 09:10

 

Dolaskom zime, mnogim pticama stanaricama teško je svakodnevno pronaći dostatnu količinu hrane. Zato smo odlučili sami izraditi hranilice za ptice kako bi im se povećale šanse za njihovo preživljavanje.

 

''Hranjenje ptica ne košta puno, a oplemenjuje dušu…''

 [više]

Blagdanski Escape room u iščekivanju Božića

Autor: Ružica Breški, 21. 12. 2019. 09:43

Učenici produženog boravka Područne škole Druškovec s nestrpljenjem iščekuju najljepše dane u godini. U blagdanskom duhu, zaigrali smo i sve popularniju igru Escape room u kojoj smo, rješavajući različite zadatke, mozgalice i slagalice, pronalazili dijelove ključa koji otvara vrata dvorane s božićnom proslavom. 

ČESTIT BOŽIĆ I  SRETNU NOVU 2020. GODINU ŽELE VAM UČENICI PRODUŽENOG BORAVKA PŠ DRUŠKOVEC!

 [više]

Dobro je činiti dobro

Autor: Ružica Breški, 9. 12. 2019. 16:57

Učenici produženog boravka svih triju odjeljenja (Maruševec, PŠ Greda-Jurketinec i PŠ Druškovec) sudjelovali su u prikupljanju slatkiša za djecu u obiteljima kojima je potrebna pomoć u našoj općini.

Cilj ove akcije bio je osvijestiti naše učenike na pomaganje bližnjima u nevolji, te tako našim sumještanima slabijeg imovinskog stanja donijeti osmijeh na lice uoči nadolazećih blagdana. Učenici produženog boravka su tijekom prošlog tjedna prikupljali slatkiše koje su njihove učiteljice iz produženog boravka predale našem velečasnom Krunoslavu Milovcu na nedjeljnoj misi 8.12.2019.godine. Svi su se učenici odazvali ovoj akciji i odrekli barem jedne vrećice nekakvog slatkiša što je za svaku pohvalu. Ovom akcijom ujedno smo obilježili i Svjetski dan volontera jer “Ne možemo živjeti samo za sebe. Tisuću niti nas povezuje s ljudima koji nas okružuju.” (Herman Melville)

Sreću i veselje naših učenika što su mogli sudjelovati u ovoj akciji pogledajte u nastavku.

 Učiteljice Valentina Kolenko, Natalija Kramaci i Matea Krobot.

 [više]

Svjetski dan izumitelja

Autor: Ružica Breški, 14. 11. 2019. 10:17

 

“Genijalnost je 1% nadahnuća i 99% znoja.”

  Thomas A. Edison

 

Učenici produženog boravka PŠ Greda-Jurketinec obilježili su Svjetski dan izumitelja.

 [više]

Jesen u našem produženom boravku

Autor: Ružica Breški, 30. 10. 2019. 07:53

 

“Tiho, tiho pada list za listom žut,

pokrio je staze, ceste šumski put.

Vjetar grane ljulja nježno k'o u snu,

blagi mir je šumu obuzeo svu...”

 

Učenici u produženom boravku u Područnoj školi Greda-Jurketinec bili su jako vrijedni i na različite su načine pozdravili jesen koja nam je konačno stigla u pravom smislu te riječi.

 [više]

Jesen se ušuljala u produženi boravak

Autor: Ružica Breški, 29. 10. 2019. 06:07

Tijekom listopada, učenici produženog boravka PŠ Druškovec utvrdili su i proširili svoje znanje o jeseni kroz različite aktivnosti i igru. Uz zabavni, igra ima i  edukativni karakter jer se naslanja na nastavni sadržaj koji djeca trenutno uče u redovnoj nastavi.

Učenici su veselo navijali u utrci jesenskih listova, čitali jesenske pjesme i priče, pjevali jesenske pjesme, izrađivali jesenski plakat te svoje medvjediće opskrbili medom i pripremili ih za zimski san. 

 [više]

 UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju