preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

Uspješno odrađeno svih 7 koraka prema statusu Ekoškole

Autor: Jasenka Vidić, 15. 4. 2019.

Uspješno odrađenim projektnim danom - Danom šuma 21.ožujka - naša je škola ispunila i posljednji preduvjet za stjecanje statusa Ekoškole 19. generacije.

Dana 21. ožujka (četvrtak) u PŠ Druškovec organiziran je projektni dan, čime je obilježen Svjetski dan šuma. Tijekom nastave i u nižim i višim razredima obrađena je tema šume u brojnim predmetima (hrvatski jezik, priroda i društvo, priroda, biologija, vjeronauk, povijest, matematika, likovna kultura i engleski jezik), a učenici od 1. do 4. razreda tom su prilikom izradili i plakate i osmislili panoe koje smo izložili u predvorju škole. U 11.00 sati u školu su došle gošće - tri zaposlenice Hrvatskih šuma, koje su kroz 3 prezentacije učenicima, djelatnicima škole i našim gostima (pokojem roditelju, članovima Eko-odbora, načelniku Općine Maruševec i predstavniku Udruge Lijepa naša) prezentirale naše šume (vrste šuma, vrste drveća, ostale biljke i životinje u šumi, životni ciklus šume) te posao i djelatnost šumara i recikliranje kao jedan od poželjnih oblika očuvanja šuma.

Nakon poučnih i zanimljivih prezentacija uputili smo se na otvoreno - u šumu u blizini škole, gdje su učenici viših razreda, organizirani po vlastitim željama u 11 ekipa, sudjelovali u radionici, rješavajući radni listić s 10 pitanja i pokazujući pritom svoje poznavanje šume i uočavanje pojava u šumi. Najuspješnije ekipe osvojile su i nagrade - dar naših gošća iz Hrvatskih šuma - a to je bilo 5 sadnica hrasta kitnjaka, koje su zatim posađene u okolišu škole, kao uspomena na naš prvi projektni dan!

Svi sudionici i gosti bili su zadovoljni odrađenim i pokazanim, a predstavnik Udruge Lijepa naša, koji je toga dana ujedno došao u nadzor provođenja programskih koraka u stjecanju statusa Ekoškole, pohvalio je organizaciju i provedbu projektnog dana, kao i ostale odrađene korake (o čemu mu je predočena dokumentacija).

U sljedećih nekoliko dana kompletirana je dokumentacija i poslana na ocjenjivanje te je time svih 7 koraka u stjecanju statusa Ekoškole uspješno ispunjeno!

Zahvaljujući financijskoj podršci naše Općine Maruševec (kojoj se ovim putem još jednom zahvaljujemo), a koja je potpisala Ugovor o podmirivanju godišnje članarine, time smo ispunili i posljednji preduvjet i preostaje nam čekati pozivnicu na svečanu promociju 19. generacije Ekoškola, koja bi se trebala održati 10. svibnja 2019. u Zagrebu! Tamo bismo trebali dobiti zelenu zastavu - simbol Ekoškole, koju ćemo svečano istaknuti prilikom proslave Dana škole.
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju