preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Boravak
Vijesti

Dan ružičastih majica

Autor: Ružica Breški, 27. 2. 2020.

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Dana 26. veljače obilježili smo Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Ovaj dan svake se godine obilježava posljednje srijede u veljači, pa je sam datum obilježavanja promjenjiv.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica nastala je u Kanadi kao znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi. Jedan je učenik došao u školu u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci oboljeloj od raka dojke te je zbog toga postao žrtva vršnjačkoga nasilja. Kako bi pružili potporu tom dječaku, dvojica učenika također su odjenuli ružičaste majice i njihov prosvjed protiv nasilja postao je globalan. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a događaj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Vršnjačko nasilje danas je prisutno u svim okruženjima, veliki je problem među djecom i mladima te može ostaviti velike posljedice na razvoj djeteta. Na Dan ružičastih majica provode se mnoge aktivnosti u kojima sudjeluju svi oni koji žele naglasiti važnost borbe protiv nasilja nad vršnjacima. 


Učenici produženog boravka PŠ Druškovec također su obilježili Dan ružičastih majica. Uredili smo pano, izradili plakat, iznosili svoja iskustva o vršnjačkom nasilju i raspravljali o njima. Odlučno smo rekli NE bilo kakvom obliku vršnjačkog nasilja i DA toleranciji, poštovanju, ljubavi i prijateljstvu. Na kraju smo zaključili kako smo svi jedinstveni te da biti drugačiji nije mana, već vrlina.

Valentina Kolenko, učiteljica produženog boravka u PŠ Druškovec
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju