preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Svečano otvorenje novoopremljene učionice za Tehničku kulturu

Autor: LJERKA BREZOVEC, 4. 6. 2018.

 

U srijedu, 30.5.2018. godine, radosno smo dočekivali goste koji će nazočiti otvorenju najopremljenije učionice za Tehničku kulturu u Varaždinskoj županiji.

 

 

U 10 sati u školskom holu ravnatelj škole gospodin Tomislav Vincek obratio se nazočnim gostima, učiteljima i učenicima pozdravnim govorom i poučnom prezentacijom u kojoj je prikazao način života i školovanja u 20. stoljeću usporedivši ga s dostignućima u današnjem 21. stoljeću. Vidjeli smo promjene kojima je uzrok internetsko doba i modernizacija te je naglasio kako zbog tih promjena djeca danas drukčije funkcioniraju i razmišljaju. Naša škola je u projektu E-škola te je opremljena pametnim pločama, računalima, tabletima i ostalim hibridima. Uz klasičnu nastavu nastojimo i suvremenim metodama zainteresirati djecu za cjeloživotno učenje i rad. Cilj opremanja učionice bio je podizanje kvalitete izvođenja nastave predmeta Tehnička kultura, ali i rano poticanje učenika za obrtništvo i poduzetništvo.

Nazočnim ravnateljima i učiteljima Tehničke kulture susjednih osnovnih i srednjih škola obratio se i zamjenik župana gospodin Tomislav Paljak koji je naglasio da je ovaj projekt samo jedan u nizu izravnih pokazatelja skrbi i potpore Varaždinske županije, kao osnivača, obrazovanju naših učenika i stvaranju podloge za tržište rada, kao i zaustavljanju iseljavanja naših ljudi.

Učionicu za Tehničku kulturu uredila je Varaždinska županija i Obrtnička komora Varaždin i Osnovna škola „Gustav Krklec“ Maruševec naglasio je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije gospodin Mario Milak. U ovom projektu učionica je opremljena alatima, strojevima i uređajima te audio-vizualnim sredstvima i inventarom u vrijednosti većoj od 125.000 kuna. Za opremu je proveden postupak javne nabave.

I načelnik općine Maruševec gospodin Damir Šprem naglasio je kako Općina Maruševec uvijek spremno pomaže u realizaciji potreba naše škole.

Prigodni kulturno-umjetnički program izveo je Školski pjevački zbor otpjevavši na početku hrvatsku himnu, a kasnije, uz instrumentalnu pratnju, pjesmu Usrećuješ me. Učenici petog razreda izveli su scensku igru sa županijskog natjecanja I opet jedna mačka i jedan miš Luke Paljetka, a učenica 7. razreda Silvija Radelić krasnoslovila je pjesmu Slap Dobriše Cesarića na hrvatskom i romskom jeziku za čiju je izvedbu i nagrađena županovom nagradom.

Potom je slijedio najsvečaniji trenutak, rezanje vrpce i ulazak u najopremljeniju učionicu Tehničke kulture u Varaždinskoj županiji. U učionici možemo vidjeti ručni alat i pribor za obradu drveta i metala, strojeve Unimat (austrijskog proizvođača) – za sigurni rad, a koji objedinjuju funkcije piljenja, bušenja (i središnjeg i pod kutem), brušenja, tokarenja, 3D printer, prijenosno računalo te LCD televizore za prezentacije. U učionici su izvedene nove električne instalacije te nabavljeni novi radni stolovi i stolci bez naslona, radi lakšeg mijenjanja radnog mjesta na nastavi.  U ovoj suvremenoj učionici iz 21.stoljeća na satovima Tehničke kulture, praktičnom nastavom, učenike će se poticati na deficitarna zanimanja. Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport gospodin Miroslav Huđek čestitao nam je na entuzijazmu i zalaganju da djeci školski život učinimo ljepšim, zanimljivijim i sadržajnijim.

Naša škola teži svestranom razvoju emocionalne inteligencije svakog pojedinačnog učenika kao i svestranom razvoju učeničkih potencijala, od obrtničkih do akademskih.
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Protokoli i pravilnici
Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju