preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Festival matematike

Autor: ANA KRUHOBEREC, 17. 4. 2018.

Festival matematike održan je 5. travnja 2018. u Gospodarskoj školi u Varaždinu. Bio je to četvrti po redu festival u organizaciji Centra izvrsnosti iz matematike i Varaždinske županije. Cilj festivala bio je promicanje i popularizacija matematike, poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti, kreativnosti, stvaralaštva i inovativnosti te su u skladu s ciljevima na pojedinačnom i ekipnom natjecanju učenicima postavljeni zadaci na temu gospodarstva Varaždinske županije koje možete, uz rješenja i rezultate natjecanja, naći na stranici www.civz.hr.

Festival matematike sadržavao je, osim pojedinačnog i ekipnog dijela natjecanja, prezentacijski dio natjecanja u kojem su nagrađeni učenici koji su tijekom školske godine izradili najljepše matematičke plakate, modele, makete i prezentacije, a nagradu za najljepšu i najpregledniju bilježnicu osvojila je naša Iva Vresk, učenica 8.b razreda.

Učenica Iva Vresk i njezina mentorica Ljiljana Ramljak.

U pojedinačnom dijelu natjecanja sudjelovali su učenici od 3. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole, točnije, njih 299. Učenice Lana Krog (5. razred), Janja Inkret (6. razred) i Iva Vresk (8. razred) sudjelovale su u tom dijelu natjecanja i osvojile značajna mjesta u svojim kategorijama – Lana Krog osvojila je 6. mjesto (37 natjecatelja), Janja Inkret osvojila je 10. mjesto (40 natjecatelja), dok je Iva Vresk osvojila brončano 3. mjesto (26 natjecatelja).

U ekipnom dijelu natjecanja sudjelovali su učenici od 1. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole, točnije, 198 ekipa po 4 učenika. Ekipe su bile podijeljene po kategorijama s obzirom na razred, a naši učenici bili su u kategorijama HUSARI (5. i 6. razred) I PURGARI (7. i 8. razred).

U kategoriji HUSARI bilo je prijavljeno ukupno 56 ekipa, a naše ekipe zauzele su 9., 11., 13. i 28. mjesto. Deveto mjesto zauzela je ekipa koju su činili učenici: Leon Martinčević, Janja Inkret, Petar Rušec i Ines Kokotec; jedanaesto mjesto zauzela je ekipa koju su činile učenice: Lana Krog, Klara Đula i Lana Druško; trinaesto mjesto zauzela je ekipa koju su činili učenici: Paula Varga, Renato Hanžek, Matija Martinčević i Slavko Stolnik; dvadeset i osmo mjesto zauzela je ekipa koju  su činili učenici: Leticija Cikač, Fernando Perak, Iva Hrgarek i Vjeko Hrgarek.

U kategoriji PURGARI bilo je prijavljeno ukupno 30 ekipa, a naša ekipa u sastavu: Iva Vresk, Doris Hudek, Borna Krog i Tin Šprem osvojila je visoko 2. mjesto.

Učenike su na Festival matematike pratili njihovi učitelji mentori Ana Kruhoberec, Ljiljana Ramljak i Mihael Vurušić.

ČESTITKE SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI!
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Protokoli i pravilnici
Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju