preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning u našoj školi - novi prijatelji, zanimljivi zadaci i prvi koraci u novim alatima u nastavi..

Autor: MARIJA GRAH, 2. 2. 2017.

Što je eTwinning? Čemu služi? Kako ga koristiti? Zašto ga koristiti? Puno pitanja, a sve odgovore već znaju učenici 3.b razreda matične škole te učenici 2., 6. i 7. razreda područne škole Druškovec! Svi su oni sudjelovali, a neki još i sudjeluju u eTwinning projektima iz engleskog jezika, zajedno s učiteljicom Marijom Grah

eTwinning je obrazovna internetska platforma koja služi povezivanju odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Europe. Učitelji i učenici kroz razne projekte obrađuju zajedničke teme te svoje radove sabiru u videozapise, e- knjige, izrađuju kvizove, rješavaju slagalice, pišu priče, koriste razne informatičke alate u svom radu, upoznaju se u videokonferencijama, pa i putem prezentacija..i još puno, puno toga..i sve to na engleskom jeziku, sadržajima prilagođenima njihovoj razini znanja.

Učenici 7.razreda svoj su projektni rad završili s krajem prvog polugodišta. Sudjelovali su u kreiranju i razmjeni materijala o mjestu u kojem žive i svojoj zemlji. Izradili su i suvenire koje su upakirali u torbice zajedno s tekstovima na engleskom jeziku te poslali svoje torbice u 4 zemlje- Bugarsku, Madžarsku, Poljsku i Češku. 

Isto toliko torbica su i primili, pregledali, sve pročitali, u skupinama riješili zadatke i ispisali svoja saznanja na engleskom jeziku. Najljepši dio bio je izrada panoa sa svim materijalima koje su primili.. A bilo je tu svega..od crteža, razglednica, malih suvenira, tradicionalnih marama pa i papuča, istraživanja ćirilice, čitanja tradicionalne priče na poljskom..puno zabave i novih informacija.  

Na kraju prvog polugodišta ovako je izgledao ulazni pano Područne škole Druškovec..

Čestitke su pristigle od svih partnera u svim projektima u kojima učenici sudjeluju.. Bilo je puno vrlo kreativnih i neobičnih uradaka.. I nisu sve čestitke ni stale na jedan pano!

Učenici 2.razreda još sudjeluju u projektu predstavljanja tradicionalnih engleskih, ali i svojih pjesmica te uče pjesmice ostalih zemalja. Učenici 3.b razreda sudjeluju u projektu izrade raznih predmeta vezanih za zajedničke teme nastavnog plana i programa. Izradili su mobil u sklopu teme jesen, obiteljske štitove na temu obitelj i vrijednosti i trenutno pišu priču o djevojčici koja je odlučila posjetiti svaku zemlju i školu u projektu. Tako putujući od zemlje do zemlje, škole do škole (a ima ih 14), djevojčica u svoj kovčeg sprema vrijednosti kojima su je djeca darivala.. 

Učenike 6.razreda područne škole svakog mjeseca posjeti nova maskota predstavnica zemlje članice projekta! Do sada ih je posjetio Zarus i naučio ponešto o Poljskoj, Baba im je pričao o Španjolskoj, a William je tek pristigao iz Engleske! Svaka maskota ima svoju putovnicu, dnevnik i nekoliko suvenira za poklon! Naravno, tu su i zadaci koje učenici trebaju riješiti i sve radove sažeti i prikazati na Twinspace-u. To je virtualni prostor koji je dio eTwinninga, a namijenjen projektnom radu i s pristupom samo za članove projekta!

Naravno, učenici su izradili maskotu predstavnicu Hrvatske na koju smo jako ponosni, a zove se Annie. 

Annie (po ´zanimanju´ kuna) sada putuje Europom, zapravo je u Velikoj Britaniji, s našom kravatom oko vrata, dnevnikom s motivom Dubrovnika i putovnicom s motivom Velebita. Ponijela je razglednice, brošure i sitne suvenire za svaku zemlju!

Nećemo vam više od toga otkriti jer najbolje čuvamo za kraj! Na kraju školske godine predstavit ćemo rezultate projekata, ali i kako smo komunicirali sa svojim vršnjacima, kako smo učili i zabavili se! Nadamo se da smo vas zainteresirali..

 

                                      Marija Grah, učiteljica engleskog jezika

 
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Protokoli i pravilnici
Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju