preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Oproštaj s osmašima

Autor: Sandra Šincek, 5. 7. 2016.

I ove smo godine s pokojom suzom u oku ispratili naše osmaše.

Učenici 8. a i 8. b razreda naše škole u četvrtak, 30. lipnja 2016. godine, prigodnim su se igrokazom i dirljivim riječima oprostili sa svojim učiteljicama i učiteljima koji su ih na ovom putu kroz osnovnu školu pratili osam godina. 

U ime 8. a razreda svim učiteljima i razrednici Sandri Šincek krasnim su se govorom i pjesmom obratili te zahvalili učenici Sara Kretić-Gonzi i Matej Peharda, koji je ujedno i autor pročitane pjesme. Učenici 8. b razreda, na čelu s učenicom Gabrielom Možanić, uputili su ponaosob razrednici, svakom učitelju, pedagoginji, ravnateljici i ostalim djelatnicima škole vrlo emotivne, ali i poneke humoristične riječi koje su izmamile i smijeh. Svaki je razred zasebno pripremio i prikazao filmić s isječcima kroz ovih osam godina (putovanja, nastupi, glupiranja, selfie itd. ).

Nakon obraćanja učenika učiteljima svima se osmašima toplim, poučnim i dojmljivim govorom, biblijskom pjesmom Hvalospjev ljubavi  te pričom  Noćni leptirić i zvijezda obratila razrednica 8. b razreda Gordana Teodorčević ističući važnost ljubavi. 

 

Prije svečane podjele svjedodžbi osmašima se prigodnim riječima obratila  ravnateljica Ana Galic naglašavajući vrline i vrijednosti ovog naraštaja osmaša. Najboljim i najuspješnijim učenicima uručila je vrijedne knjige. Nagrađeni su učenici Luka Varga, sudionik državnog Natjecanja iz informatike, te učenici generacije Helena Šaško i Dario Hanžek. Čestitamo!

Svim osmašima želimo da se upišu u željene škole, sretno!

 

U prilogu možete pročitati govor Gordane Teodorčević, razrednice 8. b razreda.

 

Drage osmašice i osmaši,

od trenutka kad je LJUBAV s radošću dijelila vaše stanice, formirala vaše organe, stavljala boju u šarenice… pa do današnjeg dana prošlo je, uzet ćemo okruglo, 15 godina.

 Sunce vas je budilo 5475 dana. Tijekom tih dana, u svakom satu, a bilo ih je ukupno 131 400, roditelji su svojom ljubavlju punili spremnike vašeg srca.

Njihova želja bila je da svake, od ukupno 7 884 000,  minute na dosadašnjem putovanju uvijek budete zaštićeni. Da rastete tijelom, karakterom, duhom i znanjem.

Da bi vaše srce spremilo svu roditeljsku ljubav, tijekom 15 godina udahnuli ste 94 608 000  puta, i pri tome je ono kucalo 473 040 000 puta . 

Hvala vam što ste prihvatili njihovu ljubav, usađivali ju u svoje postupke, PRENOSILI JU NA SVOJE UČITELJE.

Skupa smo rasli u njoj, poučavali se međusobno da je ljubav, kao što pjesma kaže (1. Kor. 13, 4 - 8):

„ ... strpljiva,

 … dobrostiva;

... ne zavidi,

ne hvasta se,

ne oholi se.

(…)

 zaboravlja i prašta zlo;

... ne raduje se nepravdi,

 a raduje se istini.

Sve ispričava, sve vjeruje,

svemu se nada, sve podnosi.“

 

I nadasve:

 

„Ljubav nigda ne prestaje.“

 

Nakon 8 godina (2920 dana) vašega rasta i sazrijevanja u hodnicima ove škole možemo zaključiti :

„ ONO ŠTO POČINJE, TRAJE, I UVIJEK U ODNOSIMA OSTAJE, SAMO LJUBAV JE.“

 

Sažetak priče „NOĆNI LEPTIRIĆ I ZVIJEZDA“ glasi:

Noćni leptirić, jedva čujna daha, zaljubio se u zvjezdicu. Kad je to priznao, posavjetovali su ga da je bolje zaljubiti se u noćnu svjetiljku. “Zvijezde nisu za to da se oko njih leprša. Oko svjetiljki je to već moguće. To barem nečemu koristi“.

Noćni leptirić nije slušao savjete. Svake večeri, čim bi zašlo sunce, a pojavila se zvijezda, on bi letio prema njoj, a ujutro bi se vraćao. Jednoga dana rekoše mu: “ Mjesecima letiš oko te zvijezde, a još ti krila nisu pocrnjela. Okreni se i ti pravim svjetiljkama da malo pocrniš. Šteta da tako mlad i zgodan leptirić nema još nikakva znaka na sebi.“

Noćni leptirić ne posluša savjete. Iako je taj put bio teži, uvijek je iz ljubavi  letio prema  zvjezdici. Zvjezdana svjetlost bila mu je nit vodilja.

Stoga: 1. PREPOZNAJTE  SVOJU  ZVIJEZDU!

           2. NE  GUBITE  VRIJEME  KRUŽEĆI  OKO NEBITNIH  SVJETILJKI!

           3. NEKA  ZVJEZDANA  SVJETLOST  BUDE  I VAŠA NIT VODILJA !

    
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
KAMO NAKON O.Š.

HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju