preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt iz Engleskog jezika

Autor: MARIJA GRAH, 23. 11. 2015.

Let´s challenge ourselves!

Prošle godine učenici 4-ih razreda matične škole Maruševec i područne škole Greda sudjelovali su u eTwinning projektu razmjene božićnih čestitki sa školama diljem Europe. 

Uz pomoć učiteljica engleskog jezika, Sandre Štrlek i Marije Grah, izradili su svoje čestitke i odaslali ih na adrese 16 škola u Europi i šire. Oni su sami primili 12 čestitke iz Italije, Nizozemske, Francuske, Španjolske, Poljske, Njemačke, Turske, Grčke… 

Istovremeno, učenici 6. razreda područne škole Druškovec sudjelovali su s učiteljicom Marijom Grah u projektu ´My life - my school´ u kojem su razmijenili snimke svoje škole kao i prezentaciju o sebi s učenicima Finske.

Ove godine učenici 7. razreda područne škole Druškovec i učiteljica Marija Grah ponovo sudjeluju u eTwinning projektu, ali ovaj puta se nisu pridružili postojećem projektu nego su sami osmislili svoj projekt, pronašli zemlju partnera i krenuli s radom. Ovogodišnji projekt zove se ´Challenge´ (Izazov). Učenici su odlučili svakog mjeseca odabrati novi izazov koji bi trebali ostvariti. Zemlja partner je Turska, točnije učiteljica Burcu Pazar iz pokrajine Aydin. Uz nju, u projektu sudjeluje još 5 učitelja iz Turske i Rumunjske. Obzirom da je projekt otvoren za pridruživanje čitavo vrijeme trajanja, broj sudionika se može povećati. 

Kako se bliži božićno vrijeme, učenici su s učiteljicom Marijom Grah odlučili izazvati humanost i solidarnost u sebi. Pridružiti će se akciji sakupljanja plastičnih čepova za osobe oboljele od leukemije i limfoma. Njihova Udruga, naime, prodajom tih istih čepova omogućava oboljelima kupnju skupih lijekova.

 

Učenici će se također pridružiti akciji ´Kruh dobrote - kruh za poslije´ te će tijekom mjeseca prosinca sakupljati novac kojim će se omogućiti našim sugrađanima koji nemaju novaca za kruh da ga ipak imaju na svom stolu. 

 

Nadamo se da će i ostali članovi našeg projekta slijediti naš primjer jer ´gram prakse je vredniji od tone priče´ (Ghandi).

 
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
KAMO NAKON O.Š.

HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju