preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Novosti iz PŠ Druškovec

Autor: Tomislav Vincek, MARIJA GRAH, 31. 10. 2017.

Početak školske godine u PŠ Druškovec označili su novi eTwinning projekti iz engleskog jezika, novoopremljena ´pametna´ učionica te mirisi jeseni…

U ponedjeljak, 4.rujna 2017. godine, školsko zvono označilo je još jedan početak nove školske godine. U klupe PŠ Druškovec sjelo je 122 učenika, neki po prvi puta, a drugi već sa ´stažem´.

U školi su se dosad već provele mnoge aktivnosti, a mnoge od njih će se provoditi i dalje- kao npr. humanitarna akcija sakupljanja plastičnih čepova boca s ciljem pomaganja osobama oboljelima od teških bolesti, sakupljanje otpadnih baterija s ciljem očuvanja okoliša od štetnih kemijskih spojeva koje baterije u svom punjenju sadrže. Ove akcije učenicima su poznate otprije i oni u njima rado sudjeluju.

Škola sudjeluje i u pilot projektu e-Škole putem kojeg je u potpunosti opremljena ´pametna učionica´ pa sada učenici mogu dio nastave iskusiti na drugačiji način- radom na tzv. pametnoj ploči ili pak na svojim tabletima, na svojim radnim mjestima. 

Od ove godine novost su i e-Dnevnici kojima se svi već prilično dobro služe.

Na početku školske godine, 26. rujna, učenici 7.d razreda obilježili su Europski dan jezika na način da su s učiteljicom engleskog jezika, Marijom Grah, sudjelovali u eTwinning projektu Let´s promote diversity- European Day of Languages koji su osmislile učiteljice Izabela Mielniczek (Poljska) i Chiara Sabatini (Italija). U projektu su sudjelovali učenici i učiteljice 7 europskih zemalja - Španjolska, Grčka, Poljska, Slovačka, Italija, Češka i Hrvatska. Tijekom projekta izrađivali smo razglednice s tekstom na engleskom i materinjem jeziku, videozapis na hrvatskom jeziku, vježbali tzv. jezične prevrtljivce na stranim jezicima, naučili zanimljive činjenice o drugim materinjim jezicima, izradili pano s primljenim razglednicama i, ono najvažnije, organizirali videokonferenciju s vršnjacima u Poljskoj. Tijekom videokonferencije saznali smo više o nastavi u Poljskoj i kako je organizirana, nešto o gradu iz kojeg su se učenici javili, učenici su se predstavili s par rečenica, razgovarali o slobodnom vremenu, glazbi i filmovima koje vole, o web alatima koje koristimo...naravno, videokonferencija je održana na engleskom jeziku, učenici su samostalno vodili program, napisali tekstove, samostalno postavljali i odgovarali na pitanja. Bilo je to jedno predivno i učenicima novo iskustvo. Inače, učenici su i prošle godine surađivali s tom školom na eTwinning projektu Magic mascot.

https://twinspace.etwinning.net/44038/home

 
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Protokoli i pravilnici
Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju