preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

Proslava Dana škole i podizanje zelene zastave u PŠ Druškovec

Autor: Jasenka Vidić, 4. 6. 2019.

U petak, 24. svibnja 2019., bio je posebno svečan dan u Područnoj školi Druškovec. Osim što je proslavljen Dan škole, u školi je svečano podignuta zelena zastava, simbol statusa Ekoškole koji je škola stekla u ovoj školskoj godini.

Svečanost je započela u 17.00 sati, podizanjem zelene zastave, uz prigodan kratki govor voditeljice područne škole i jedne od koordinatorica Ekoškole, Jasenke Vidić, nakon čega su članovi Eko-sekcije i polaznici izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo svečano donijeli i podigli zeleni barjak. Zatim su se svi nazočni preselili u prekrasno uređeno predvorje škole i nazočili priredbi, u kojoj su opet prevladavale eko-teme, kroz dva igrokaza, recitacije prvašića i dvije pjesme četvrtaša. Poslije nastupa učenika, nazočnima se obratio ravnatelj škole, a on je u kratkom govoru posebno pohvalio i prigodnim nagradama (vrijednim knjigama) nagradio učenike koji su u ovoj školskoj godini postigli zapaženiji uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima: mušku šahovsku ekipu za 2. mjesto na županijskom natjecanju, žensku šahovsku ekipu za 1. mjesto na županijskom i 3. mjesto na državnom natjecanju, učenicu Luciju Prekupec iz 7.d za 3. mjesto na županijskoj i sudjelovanje na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi, a osmaša Marina Lazara za pobjedu i na županijskom i na državnom natjecanju iz njemačkog jezika! Na kraju je voditeljica područne škole zahvalila svima koji su doprinesli i pomogli da PŠ Druškovec u ovoj školskoj godini odradi zahtjevnu proceduru prijave, ispuni sve uvjete i postane Ekoškola 19. generacije – a to su u prvom redu učenici koji su mnogo naučili, proveli u praksi i usvojili zdrave i korisne životne navike, zatim učiteljima koji su svojim radom i uključivanjem realizirali brojne zacrtane projekte, roditeljima, mještanima, članovima lokalne zajednice koji su se uključili u rad Eko-odbora škole, poduzećima iz okolice koja su sponzorstvima i donacijama postala kumovi ekoškole i omogućili realizaciju planova i eko-akcija, medijima koji su pratili  i podržali naš rad, te na kraju ravnatelju i pedagoginji, a posebno čelnicima Općine Maruševec, načelniku Damiru Špremu i njegovom zamjeniku Mariu Klapši, na svesrdnoj pomoći i financijskoj potpori Ekoškoli.

Nakon priredbe posjetitelji su još mogli sudjelovati u nagradnoj radionici-kvizu, koju su organizirali sami učenici, polaznici English Reading Cluba (Kluba čitača na enngleskom jeziku) te razgledati izložbu likovnih radova nadarenih učenica Janje Inkret i Marte Maloić-Surko iz 7.d razreda, Lee Martičnević, Lukrecije Hojsak, Lucije Martinčević-Smodek, Dore Martinčević i Ive Stolnik iz 4.d te Jelene Inkret iz 5.d razreda. U istoj su prostoriji ponosno pobrojeni svi uspjesi naših učenika na ovogodišnjim natjecanjima, ali i izvanškolski uspjesi nadarenih sportaša (karatista, nogometaša i rukometaša), polaznika PŠ Druškovec.
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju