preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

Učitelji i učenici zamijenili uloge na 1 dan

Autor: Jasenka Vidić, 19. 4. 2019.

U PŠ Druškovec 16. travnja 2019. došlo je do obrata u radu škole. Učenici su postali učitelji, a učitelji učenici. Novi učitelji su veoma profesionalno shvatili svoju ulogu te već na početku nastavnog dana kontrolirali dolazak učenika u školu, a nakon čega je i voditelj škole održao sjednicu s novim kolegama. Zajedno su dogovorili plan rada te se uputili u svoje učionice gdje su čekali nestrpljivi učenici koji su ih čim prije htjeli upoznati.

Novi učitelji su se za taj dan pripremali već duže vrijeme, a sve je počelo na inicijativu kolegice Branke Vrbanec, koja se najviše posvetila organiziranju tog dana, te učiteljica Josipa Polančec Štimec i Jasenke Vidić, koje su organizacijski također doprinijele, bilo korisnim savjetima bilo potrebnim materijalom.

Sve je počelo objavljivanjem natječaja za radna mjesta na koji su učenici slali svoje molbe, a nakon čega je uslijedio razgovor za posao te naposljetku i rezultati natječaja. U ovom projektu sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda. Za učitelje izabrani su Ema Šešet u 1. d razredu, Lucija Prekupec u 2. d, Natali Novoselec u 3. d, Leon Martinčević u 4. d, a koji je uz tu ulogu dobio i ulogu voditelja škole. Za predmetne učitelje izabrani su: Veronika Putarek (Geografija), Janja Inkret (Matematika) i Nika Herceg-Žutki (Hrvatski jezik). Bio je tu još i novi domar škole, Filip Cerjan.

Učenici su taj dan upoznali učiteljsku perspektivu, iskusili kako je to odgovarati na svakakva pitanja i koliko pripreme je potrebno za samo jedan sat. Usto su i učitelji opet malo sjeli u školske klupe te vidjeli kako izgleda kad morate pred pločom iznijeti svoj zadatak i koliko zadaće možete dobiti u samo jednom danu.

 




Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju