2020-06-24 16:19:23

Prijateljstva iz školskih klupa koja traju zauvijek

 

Prave prijatelje ponekad nije lako pronaći, ali kad ih steknemo, prijatelji postaju nezamjenjiv dio naših života. Oni su nam kao druga obitelj, onu koju izabiremo sami. Naše će se potrebe s odrastanjem i novim životnim putevima mijenjati, ali istinski prijatelji i dalje će ispunjavati i obogaćivati naš život. S njima ćemo rasti, razvijati se i nadopunjivati. Jedno britansko istraživanje utvrdilo je kako je svaki četvrti odrasli čovjek još uvijek najbolji prijatelj s nekim koga poznaje iz školskih dana.

Naši prvašići ove školske godine krenuli su u novu pustolovinu zvanu škola i upoznali svoje vršnjake. Međusobno su se prihvatili i zavoljeli te su se rodila nova prijateljstva.
Protekli tjedan, učenici produženog boravka PŠ Druškovec, posvetili su upravo prijateljstvu. Aktivno su sudjelovali u radionicama: Recept za prijateljstvo, Izreke o prijateljstvu, I ja sam dobar prijatelj, Svatko od nas je jedinstven, no svi imamo jednaka prava i Razred prijateljstva. Učenici su kroz navedene radionice razvijali pozitivnu sliku o sebi i drugima, učili prepoznati svoje i tuđe emocije, ponovili su dječja prava na primjeru svakodnevnih situacija, razvijali komunikacijske, intelektualne i socijalne vještine (suosjećanje, razumijevanje, mirno rješavanje sukoba, tolerancija, povjerenje, prijateljstvo, briga za druge) te se pritom i odlično zabavili. Jedni drugima obećali su da će ostati dobri prijatelji čak i kada odrastu.

Valentina Kolenko, učiteljica produženog boravka u PŠ Druškovec


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec