2020-05-04 11:21:42

Dolazak učenika u školu u ponedjeljak, 11.5.2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

kao što vam je poznato, u planu je postupan povratak učenika u škole. To se odnosi samo na učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

U privitku ove objave nalazi se anketa za koju vas molimo da je odmah popunite kako bismo znali točan broj učenika koji bi se vratio u školu, a sukladno tome i da znamo pripremiti prostor, organizirati prehranu i produženi boravak.

U privitku se nalazi i poveznica na Upute HZJZ-a (koje je roditelj/skrbnik obvezan proučiti) i Izjava koju roditelj/skrbnik popunjava i jamči za točnost navedenih podataka, Preporuke za organizaciju rada koje je izdalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te Izjava koju roditelj mora popuniti i dostaviti u školu (popunjavaju samo roditelji/skrbnici koji planiraju poslati djecu u školu).

 

Anketa - popuniti što prije, najkasnije do 6.5.2020. (srijeda) do 20:00 sati!

Upute HZJZ-a

Preporuke za organizaciju rada koje je izdalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Ova čitava situacija nikome nije po volji, ali svi se trudimo iz nje izvući najviše što možemo. Posebno zahvaljujemo roditeljima/skrbnicima koji su uložili puno vremena i truda kako bi se djecu obrazovalo najbolje što se može.

Što se same mogućnosti povratka učenika tiče, ovom prilikom ističemo neke od detalja kojima se mora posvetiti pažnja kod odlučivanja:

  1. Ako je moguće, osigurati da učenik i dalje ostane kod kuće,
  2. Učenik i ukućani moraju biti zdravi, bez mogućih simptoma bolesti CoViD-19,
  3. Roditelj/skrbnik dovozi dijete u školu i odvozi kući (nemogućnost sigurnog organiziranog prijevoza), po mogućnosti uvijek ista osoba, ne starija od 65 godina,
  4. Učenici u školi provode 3 do 4 školska sata, produženi boravak po potrebi i mogućnostima,
  5. Oba roditelja/skrbnika su zaposlena (ili jedan ako je samohran),
  6. Temeljito se upoznati s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Svima skupa želimo puno zdravlja, sretno!


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec