2020-03-15 11:02:17

TV i online nastava

Zbog zatvaranja škola, dodatne obavijesti.

Naša Škola organizirat će nastavu na daljinu.

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, za učenike razredne nastave Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) organizirat će, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, nastavu na 3. programu  prema kurikulumu i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima pod nazivom Škola na trećem:


Učitelji/ce razredne nastave će organizirati način komunikacije s roditeljima i učenicima, stoga molimo sve roditelje da surađuju i sudjeluju u obrazovanju svoje djece.

Za učenike predmetne nastave svakog dana bit će definiran raspored (isti za sve) i pripremljeni sadržaji za online nastavu koje određuje MZO. Oni će biti objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva.

Sportska televizija emitirat će nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju 8 – 14 sati.

Nastava će se održavati prema rasporedu od 3 do 5 nastavnih sati, a bit će objavljen na stranicama MZO-a, Škole za život i Carneta.

Razrednici predmetne nastave organizirat će „virtualni razred“ u kojem će biti svi učenici i predmetni učitelji tog razrednog odjela, a takva vrsta nastave treba započeti u srijedu, 18. ožujka 2020.

Škola će na svojim mrežnim stranicama objaviti popis poveznica na pojedine virtualne razrede.

Molimo vas da i dalje redovito pratite web-stranice Škole gdje će biti objavljivane sve važne informacije  o organizaciji nastave.

Korisne poveznice:

https://www.carnet.hr/udaljenoucenje/   

https://skolazazivot.hr/e-ucenje/

https://www.carnet.hr/usluga/udaljenoucenje/

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Dodatna obavijest: „U izvanrednim okolnostima zbog koronavirusa u Hrvatskoj, Tele2 svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu.“ – priopćenje iz Tele2.

 
 

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec