2020-03-11 09:34:41

Otkazano predavanje u Općini Maruševec

Zbog novog razvoja situacije s koronavirusom, predavanje pod nazivom „Vrtlarenje u skladu s prirodom“, koje je trebala održati Silvija Kolar-Fodor u utorak, 24. ožujka 2020. godine, s početkom u 17.00 sati, u zgradi Općine Maruševec DO DALJNJEG SE OTKAZUJE.

Ako bude dogovoren novi termin predavanja, ponovo ćemo staviti obavijest o vremenu održavanja.

Na predavanju "Vrtlarenje u skladu s prirodom"   posjetitelji će saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.
Ukoliko nemaju sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni može se doći i novčanom donacijom za sjeme.

Predstavljanje knjige: U sklopu predavanja autorica će predstaviti svoju knjigu “Vrtlarenje u skladu s prirodom” koja će se moći i kupiti nakon predavanja. Cijena knjige je 129 kn.
 

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene 2020, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine i Regionalni tjednik, surađivala je s dnevnikom "24 sata", dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista "D&D VRT", časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Cilj je stvaranje zajednice koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec