2020-03-02 19:42:46

ŠAHISTI DOMINIRALI NA FESTIVALU ŠAHA

U subotu, 29.2., održan je 4. Festival šaha Varaždinske županije. Na ovom događaju susreli su se šahisti iz Varaždinske županije svih starosnih uzrasta - od vrtićke dobi do umirovljenika.
Na A turniru viših razreda na kojem je igralo 8 najboljih šahista i šahistica iz cijele Varaždinske županije Pavlo Kovaček osvojio je 1. mjesto sa 5.5 od 7 mogućih bodova. Osim njega među 8 najboljih imali smo i jednu predstavnicu - Janja Inkret skupila je 4 boda i zauzela odlično 5. mjesto. Sjajnim igrama i pogotovo pobjedom protiv Sebastijana pomogla je Pavlu u osvajanju prvog mjesta.
U ukupnom plasmanu gdje se gledaju rezultati svih 5 turnira odigranih ove školske godine Pavlo je osvojio 3. mjesto i pripadajući pehar. Janja je u ukupnom poretku zauzela 10. mjesto i time pokupila pehar kao najbolja djevojka u ovoj sezoni.

 

Borba za najbolju djevojku bila je vrlo neizvjesna jer se njezina sestra Jelena Inkret u ukupnom poretku našla na 11. mjestu odmah iza starije sestre. Jelena je nastupila na B turniru viših razreda i zauzela 4. mjesto s 3.5 boda. Petar Rušec bio je 6. na ovom turniru, a Leon Martinčević sa sjajnih 6 bodova osvojio je 1. mjesto na B turniru.
Na C turniru natjecalo se 27 učenika i učenica. Od učenika naše škole treba istaknuti Viktora Kovačeka koji je s 6 bodova osvojio 2. mjesto i Petra Bukovca koji je završio na 6. mjestu. Petru je ovo tek drugi turnir na kojem je nastupio.

Kod nižih razreda školu je predstavljala Emina Cerjan na B turniru. Ona je osvojila fantastično 3. mjesto. Ovim rezultatom još je dodatno povećala svoju prednost u konkurenciji djevojčica i potpuno zasluženo odnijela i pehar kao najuspješnija djevojčica kod nižih razreda.
Na C turniru nastupilo je 47 učenika i učenica. Među njima našli su se i neki šahisti iz Međimurja i Slovenije. Na tom turniru pobjedu je odnio upravo gost iz Slovenije, a Tara Rušec je s 6 pobjeda osvojila 2. mjesto. Leon Tekić bio je također jako dobar i osvojio je 11. mjesto.
Detaljnije rezultate možete vidjeti na: chess-results.
Još jedan lijepi video izvještaj i fotografije sa Festivala možete vidjeti na ovoj stranici.

Ipak, žetvu medalja i pehara naših šahista i šahistica najbolje opisuje sljedeća fotografija.
Nažalost, na fotografiji nema Leona i Petra koji su požurili doma prije proglašenja najboljih.


 


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec