2020-02-20 10:14:26

Tjedan čitanja, ljubavi i darivanja u PŠ Druškovec

Prošlog tjedna bilo je puno aktivnosti u PŠ Druškovec, a sve ih povezuje ljubav - ljubav jednih prema drugima te prema knjigama, čitanju i pisanju.

 

 

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, učenici su donosili rabljene knjige tijekom cijelog tjedna te ih spremali u posebno za to pripremljen ormarić. Projekt je to kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju te zainteresirati ljude za čitanje, osobito djecu. U našoj školi ovaj projekt pokrenut je na inicijativu učiteljica Verice Herceg i Marije Grah, a konačan rezultat ove akcije prilično je uspješan jer je školska knjižnica dobila dosta zanimljivih knjiga i slikovnica koje će učenici listati, a i čitati.

U četvrtak, 13. 2., na prijedlog učiteljice Mirjane Matišić, provedena je humanitarna akcija ,,Od srca dar za dobru stvar˝. Učitelji su za svoje učenike pripremili razne kolače, koje se moglo kupiti na štandovima u školi, kako bi se prikupio novac u fond za razne potrebe učenika te kvalitetniji rad škole. Učenici i učitelji zaista su pokazali svoje veliko srce skupivši poveći iznos novca, a ujedno i na taj način pomogli jedni drugima.

U petak, 14. 2., obilježen je i  Dan zaljubljenih – Valentinovo.  Radionica učiteljice Marije Grah i Reading Cluba, ,,Književne stolice˝, zainteresirala je i ostale učenike u školi da potraže svoju knjigu na stolcima u ritmu ljubavnih pjesama. Uslijedila je plesna točka učenika na pjesmu Señorita, gdje se pokazalo da i dječaci znaju plesati, a njih je pripremala učiteljica Mirjana Matišić.

No najuzbudljivije bilo je primanje ljubavnih pisama koja su učenici cijeli tjedan ubacivali u ,,Ljubavni sandučić˝ te jedva čekali kad će njihova simpatija dobiti ljubavnu poruku, pismo, čak i pjesmu, a i sami se nadali istome.

Hvala svima koji su uložili svoj trud i vrijeme te sudjelovali u navedenim aktivnostima!


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec