2020-02-03 07:04:59

Mladež Planinarskog kluba Ivanec na Medvednici

U subotu, 1. veljače 2020. Planinarski klub Ivanec organizirao je za svoje mlade planinare izlet na Medvednicu.

Tako su se ponovno našli skupa učenici iz Ivanca, Klenovnika, Kamenice, Maruševca i Višnjice. U pratnji svojih voditelja, učitelja, roditelja i vodiča Planinarskog kluba Ivanec, proveli smo nezaboravan dan na Medvednici. Cilj ovog izleta bio je održavanje kondicije, planinarenje zimi (iako je bilo proljetno vrijeme) i upoznavanje šireg zavičaja.

Koliko su djeca, ali i odrasli, željna kretanja, druženja s vršnjacima i odlaska u prirodu pokazuje podatak da su voditelji s pet škola uspjeli animirati i skupiti oko stotinjak sudionika.

Planinarski klub Ivanec organizirao je autobuse koji su došli po djecu u svako mjesto. Od Šestina je započeo uspon prema Medvednici stazom br. 12. Za otprilike sat vremena stigli smo do utvrde Medvedgrad (579 m). Uslijedio je kratki odmor i fotografiranje. Put je nastavljen prema PD Grafičar na kojem je bio duži odmor, druženje i okrjepa. Nakon odmora  nastavili smo put prema najvišoj točki planine, Sljemenu (1033 m). Vidjeli smo televizijski toranj i skijališta. Nakon kratkog zadržavanja i fotografiranja kao i promatranja malih i velikih skijaša put je nastavljen prema PK Junac. Nakon kratkog odmora uslijedio je put prema Hunjki, zadnjoj točki puta. Dolaskom na Hunjku još smo se malo podružili, okrijepili i ukrcali u svoje autobuse.

Bio je to još jedan dobro organiziran i realiziran planinarski izlet PK Ivanec. Ostvareni su svi ciljevi. Mladi planinari naše škole lijepo su se zabavili te se radujemo sljedećem izletu.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec