2020-01-21 08:03:32

Predavanje „Od zemlje do Zemlje“

Našu je školu u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. posjetio profesor Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, dipl. ing. geologije Ivica Inkret sa svojom učenicom kako bi učenicima osmih razreda predstavio zbirku stijena i održao predavanje pod nazivom „Od zemlje do Zemlje“. Njihov su dolazak u našu školu organizirale učiteljica kemije Natalija Plantak i učiteljica geografije Branka Vrbanec. Cilj je ovog posjeta popularizacija geologije i rudarstva, grane prirodoslovlja i tehnike koje su nam malo poznate.

Gosti su donijeli bogatu zbirku stijena, minerala, ruda i fosila o kojima smo čuli zanimljive informacije, od načina postanka do pronalaska u prirodi i njihove praktične primjene u suvremenom svijetu. Učenici su pod mikroskopom mogli pogledati pojedine preparate.

Učenici koje posebno zanimaju kristali, drago kamenje, terenska istraživanja i geologija mogu nakon završene osnovne škole upisati zanimanja geološkog ili rudarskog tehničara u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi ili možda formirati vlastitu geološku zbirku.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec