2019-10-31 17:32:31

Tulum s(l)ova u PŠ Druškovec

 

I ove godine, krajem listopada, tulumarilo se uz knjigu na Tulumu s(l)ova koji se po drugi put održao u PŠ Druškovec. Učenici 7. i 8. razreda zajedno sa svojim učiteljicama, Josipom Polančec Štimec, Marijom Grah, Mirjanom Matišić i Anicom Fatiga, pridružili su se ovom projektu poticanja čitanja iz užitka u organizaciji školske knjižnice OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a kojem smo se prvi put pridružili prošle godine. 

 

Bilo je tu ponajviše smijeha i igre, a ceremonijalno čitanje u mraku, koristeći samo svjetiljku, stvorilo je posebnu atmosferu gdje smo slušali jedni druge, otkrivali nove tekstove i zainteresirali se za neke manje poznate ili nepoznate knjige.

Osobito zanimljiv bio je Skype razgovor s tulumašima knjižnice OŠ ,,Ljudevit Gaj˝ iz jednog slavonskog mjesta Lužani, a koji su nam otpjevali svoj tradicionalan bećarac te pročitali pjesmu na štokavskom narječju. Uzvratili smo i mi pjesmom na kajkavskom narječju, i to čitajući i pjevajući. Sve je završilo gledanjem filma Goonies, koji je tulumaše držao budnima skoro do ponoći.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec