2019-10-30 08:17:32

Uspjeh naših učenika na šahovskom turniru

U petak, 25.10.2019., odigran je drugi od pet šahovskih turnira na kojem sudjeluju učenici osnovnih škola Varaždinske županije.

Igralo se u OŠ „A. i I. Kukuljevića“ u Varaždinskim Toplicama. Na turniru viših razreda nastupilo je 52 učenika i učenica, a na turniru nižih razreda bilo je 57 natjecatelja.

Na turniru nižih razreda našu školu predstavljale su: Emina Cerjan (4.d), Petra Cerjan (4.d) i Tara Rušec (3.d).
Tara je sa 5 osvojenih bodova zauzela 11. mjesto u ukupnom poretku i time osvojila medalju za najbolju djevojčicu na turniru.
Emina je sa 4.5 od mogućih 7 bodova osvojila sjajno 14. mjesto. To joj je donijelo medalju za treće mjesto u konkurenciji djevojčica. Petra je sa 3 boda zauzela  38. mjesto u ukupnom poretku.
 

U konkurenciji viših razreda nastupili su: Jelena i Janja Inkret, Pavlo i Viktor Kovaček, Petar Rušec i Leon Martinčević.
Pavlo Kovaček (8.d) sa šest pobjeda i jednim remijem uvjerljivo je osvojio prvo mjesto!
Leon Martinčević (8.d) sa 5 osvojenih bodova našao se u skupini igrača koji su zauzeli pozicije od 4. do 11. mjesta.
Jelena Inkret (6.d) je osvojila 14. mjesto u ukupnom poretku, ali je to bilo dovoljno da osvoji medalju kao najbolja djevojčica. Njezina sestra Janja (8.d) s istim brojem osvojenih bodova (ali nešto slabijim dodatnim kriterijem) zauzela je 16. mjesto. To je bilo dovoljno za brončanu medalju u konkurenciji djevojaka. Petar Rušec zauzeo je 18. mjesto, a Viktor Kovaček 28.

Sljedeći turnir iz serijala igrat će se u IV. OŠ Varaždin 29.11.2019.

Čestitamo svim našim učenicima i želimo im puno uspjeha!


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec