2019-10-09 08:11:09

Vrijedna donacija slikovnica i knjiga na engleskom jeziku

Ovih su dana izravno iz Londona u našu školu stigla dva paketa vrijednih, gotovo novih, dječjih knjiga i slikovnica na engleskom jeziku.

Knjige je donirala gospođa Romana Le Page (r. Canjuga), rodom iz obližnjeg Jerovca, koja već više od 15 godina živi u Londonu. Riječ je o dječjim knjigama koje je godinama kupovala za vlastitu djecu.

Osobito su zadovoljstvo zbog pristigle donacije izrazile naše učiteljice engleskoga jezika koje će te knjige koristiti u sklopu redovne nastave te na izvannastavnim aktivnostima (English reading club i English club) u centralnoj i područnim školama.  Čitanje priča na engleskome jeziku pridonijet će razvijanju jezičnih kompetencija, sposobnosti slušanja i čitanja s razumijevanjem, a osobito razvijanju interesa za čitanje na stranom jeziku čime će proširivati i bogatiti vlastiti vokabular engleskoga jezika.

Vrlo smo sretni i ponosni što je donatorica odabrala baš našu školu za donaciju ove krasne obiteljske  zbirke vrlo očuvanih knjiga ističući kako se nada da će učiteljice i najmlađi učenici naše škole, a možda i stariji, uživati u čitanju priča kao štu su ona i njezina djeca.

 

 


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec