2019-06-04 14:17:29

Škola u prirodi učenika četvrtih razreda

VODICE, 28.05.2019. - 31.05.2019.

Učenici četvrtih razreda naše škole zasigurno će dugo pamtiti završetak ove školske godine. Proveli su 4 nezaboravna dana u školi u prirodi.

 

Sa puno uzbuđenja i raznolikih očekivanja krenuli su na put u Vodice. Prvo su razgledali najstariji hrvatski kraljevski grad Nin. Zatim su produžili do Zadra gdje su upoznali kulturno povijesne znamenitosti: crkvu sv. Donata, katedralu sv. Stošije, morske orgulje i Pozdrav suncu. Kasno poslijepodne stigli su u Vodice i smjestili se u hotelskom kompleksu Imperijal Resort - Ville Rivijera.

Drugi dan su uživali razgledavajući predivne slapove Krke koji su im zorno dočarali zašto su proglašeni nacionalnim parkom. Kiša je baš tada odlučila nemilosrdno padati, smočiti sve živo i neživo te ih primorati na povratak u hotel i presvlačenje. Put su nastavili do središte Šibenika gdje su razgledali njegove najpoznatije građevine i spomenike. Najuzbudljivije toga dana za mnoge učenike bilo je upoznavanje života sokolova, sova i drugih ptica grabljivica u Sokolarskom centru, uz stručno vodstvo vrlo duhovitog voditelja.

Treći dan otišli su na izlet u Omiš i Split. Prošetali su Omišom, a zatim kanjonom rijeke Cetine u tradicionalnim lađama otplovili do izletišta Radmanove mlinice. Tamo su se odmorili, uživali u prekrasnoj prirodi i poigrali na uređenim dječjim igralištima, a zatim ponovno lađama vratili u Omiš.                   

Autobusom su se odvezli do Splita i uz vodstvo lokalnog vodiča razgledali Dioklecijanovu palaču.   

U raznim izletima, posjetima i aktivnostima brzo je došao i zadnji dan škole u prirodi te povratak kućama. Putem se se zaustavili u Karlovcu i posjetili Aquatiku - slatkovodni akvarij koji posjetiteljima pruža jedinstven doživljaj podvodnog svijeta.

Ovom terenskom nastavom ostvareni su svi ciljevi i zadatci predviđeni ovim vidom učenja i to u neposrednoj prirodnoj i društvenoj okolini primorskog krajolika. U školi u prirodi maksimalno su povezani sadržaji iz svih nastavnih predmeta.

Štošta su naši četvrtaši zanimljivoga naučili, vidjeli i doživjeli, a najvažnije je da su se stigli i zabavljati, družiti, pa čak i okupati.

                Učiteljice i učenici četvrtih razreda


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec