2019-05-14 07:21:35

Primanje zelene zastave

Među eko – školama

U petak, 10. svibnja 2019. godine, u zagrebačkom hotelu Globus održana je svečana podjela zelenih zastava i certifikata budućim eko – školama, kao i produžetak statusa onim već postojećim odgojno – obrazovnim ustanovama.

Uz podršku Općine Maruševec te uz poduzetni duh i mnogo truda naših učenika, učitelja i učiteljica, naša PŠ Druškovec je također među ovogodišnjim dobitnicama zelene zastave. Da bi se stekao status škole koja misli i djeluje zeleno, potrebno je ispuniti mnoge zadane ciljeve vezane uz edukaciju i djelovanje u školi i izvan nje, a u smislu ekološkog razmišljanja, postupanja, zbrinjavanja otpada, smanjenja novog (nepotrebnog) otpada i još puno sličnih aktivnosti.

Podjelu je vodio Ante Kutle, predsjednik udruge Lijepa naša, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Velike Gorice, izaslanica Milana Bandića te izaslanica predsjednika Sabora.

Svečanosti podjele zelene zastave nazočili su načelnik Općine Maruševec gospodin Damir Šprem te njegov zamjenik gospodin Mario Klapša, a iz naše škole učiteljica Marija Grah i ravnatelj Tomislav Vincek. Koordinatorica projekta Jasenka Vidić nije mogla prisustvovati zbog drugih obaveza.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec