2019-05-14 07:02:36

Modelarska liga

U petak 10.svibnja 2019. u  prostorijama Zajednice tehničke kulture  grada Varaždina održana je Modelarska liga za Varaždinsku županiju.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

 

Na natjecanju su sudjelovala 32 učenika (16 ekipa) iz osam osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Varaždinske županije i Grada Varaždina.Na natjecanju su sudjelovale 2 ekipe iz Osnovne škole „Gustav Krklec“ Maruševec pod mentorstvom učiteljice Ivane Žmegač. Ekipa Orbit ( Tin Šprem i Lana Peharda) te ekipa Južni vjetar ( Vjeko Hrgarek i Marin Seretinek) tri su puna sata na županijskoj razini izrađivali stolicu za ljuljanje. Prvo mjesto zauzela je ekipa iz 5. OŠ Varaždin, druga je ekipa iz OŠ Franje Serta Bednja dok je treće mjesto pripalo ekipi iz DPTK Varaždin. Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Ekipe iz Maruševca natjecanje su završili na 7. mjestu( Orbit) i 10.mjestu ( Južni vjetar).

Čestitke učenicima na uspješno odrađenom zadatku i odličnom uspjehu na natjecanju.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec