2019-05-09 06:29:26

Državno natjecanje u „Čitanjem do zvijezda“

U petak, 3. svibnja 2019., održana je završnica na nacionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ u Srednjoj školi Čakovec. Naša škola je također imala svoje predstavnike. To  su bile učenice Ivančica Bahun i Paula Jambrešić iz 8. razreda te Lucija Posavec iz 6. razreda pod mentorstvom školskog knjižničara Dinka Žagija, mag. bibl.

Natjecanje je imalo dvije kategorije, pisanje ispita vezanog uz tri romana i prezentacije kreativnog plakata. Učenici su ove godine čitali i proučavali tri romana: Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom Julijane Matanović, Ljeto na jezeru Čiču Jasminke Tihi-Stepanić i Blizanke Ericha Kastnera. Plakat je trebao biti izrađen na temu „Ljeto priča priče“, tematski vezan uz ta tri romana. Naše učenice su se natjecale u prvoj kategoriji.

Sudjelovalo je 45 škola sa oko 130 učenika. Na natjecanje su došli učenici i iz škola iz Republike Mađarske i Autonomne pokrajine Vojvodine. Prvo mjesto na nacionalnom natjecanju su osvojili učenici iz 3. osnovne škole Bjelovar.

Posebna poslastica za sve sudionike koji su se prošlih šest mjeseci družili zajedno i iščitavali brojne retke ovih zanimljivih i kvalitetnih romana bio je susret s autoricama dviju knjiga, Julijanom Matanović i Jasminkom Tihi-Stepanić.

Čestitajmo našim učenicama na ustrajnosti, požrtvovnosti i lijepom uspjehu!


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec