2019-04-15 06:36:48

Akvarij, dvorac i bajke – Karlovac, Ozalj i Ogulin

Učenici  šestih razreda Osnovne škole ,,Gustav Krklec˝ Maruševec te Područne škole Druškovec, u sklopu terenske nastave, posjetili su 10. travnja 2019. slatkovodni akvarij Aquatiku u Karlovcu gdje su mogli vidjeti različite vrste slatkovodnih riba, od velikih pa do malih, zlatnih ribica.

U Ozlju su upoznali prošlost tog kraja u Zavičajnom muzeju Ozlja, posebno povijest Frankopana i Zrinskih, Slave Raškaj te razvoj školstva i gospodarske djelatnosti. Mada je bilo oblačno, pogled na rijeku Kupu te jednu od najstarijih i najljepših HE u Hrvatskoj, Munjaru, i dalje je bio dojmljiv.

U Ogulinu su upoznali razvoj tamošnjeg kraja u Zavičajnom muzeju, a zanimljiv je bio i Đulin ponor, kanjon kroz samo središte grada kojim teče rijeka Dobra. Obišli su i Ivaninu kuću bajke te se upoznali sa životom Ivane Brlić-Mažuranić i njezinim djelima. Bjesomar je imao prilično posla s davanjem moći učenicima, među ostalima i moć stajanja na rukama, dok su učiteljice dobile moć pisanja lektire. Učenici su sudjelovali na radionici stvaranja vlastite bajke te tako pokazali svoju kreativnost u osmišljavanju završetka jedne Andersenove bajke.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec