2019-04-03 17:49:21

61. državno natjecanje mladih tehničara

Državna razina 61. natjecanja mladih tehničara održana je u porečkom Hotelu Pical od 25. do 28. ožujka 2019. godine, a na njoj je svoje kompetencije pokazalo 253 najuspješnijih mladih tehničara Republike Hrvatske. 

Na školskoj razini u našoj je školi sudjelovalo 9 učenika, na županijsko natjecanje je pozvano troje učenika, a jedan se učenik  plasirao na državno natjecanje. 

Na državnom je natjecanju sudjelovao Tin Šprem (učenik 8. razreda)  u kategoriji Elektrotehnika pod vodstvom mentorice Ivane Žmegač.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo više od 6500 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske (školska/klupska razina).

Mladi tehničari koji svoje kompetencije usvajaju u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture natjecali su se na državnoj razini u jednom od dvanaest područja tehničke kulture (maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije elektrotehnika, elektronika, robotika, automatika, fotografija, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacije te robotsko spašavanje žrtve).

Natjecanje se sastojalo od pisane provjera znanja (u trajanju od 2 školska sata), izrade tehničke tvorevine (8 školskih sati) te predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja (do 5 minuta).


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec