2019-03-18 16:45:33

ŠAHISTICE IZ DRUŠKOVCA OSVOJILE TREĆE MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Državno prvenstvo iz šaha održalo se u Vinkovcima od 12. do 14. ožujka. Učenice iz Druškovca natjecale su se u konkurenciji 22 ekipe (predstavnice iz svake županije te grada Zagreba).
Našu školu, ali i županiju, predstavljale su Janja Inkret, Natali Novoselec, Jelena Inkret, Marta Maloić-Surko i Lea Španić.

Nakon epski dugog puta, u srijedu se igrao „kvalifikacijski“ dio. U nizu od 6 mečeva koji su se igrali gotovo 6 sati djevojke su zauzele odlično 4. mjesto. U tom prvom dijelu ekipa iz Druškovca je pokazala mentalnu snagu i izdržljivost te su skupile 4 pobjede i 2 poraza. Natjecanje je bilo jako izjednačeno i vrlo neizvjesno. Zadnja partija i bod koji je osvojila Janja Inkret protiv ekipe iz Županje pogurao je djevojke sa 10. na 4. mjesto.
Drugog dana natjecanja igrala su se četvrtfinala, polufinala i finale. U četvrtfinalu ekipa iz Druškovca rezultatom 3:1 pobijedila je ekipu iz Novog Vinodolskog. U polufinalu istim rezultatom izgubile su od ekipe Našica (koje su na kraju postale prvakinje).
U malom finalu za treće mjesto djevojke su igrale protiv ekipe iz Pule. To je bio susret dviju izjednačenih ekipa. Djevojke su gubile 0,5 : 1.5 ali su na prve dvije ploče Janja i Natali okrenule rezultat i na kraju pobijedile sa 2.5 : 1.5. Tom pobjedom osvojile su treće mjesto i u PŠ Druškovec donijele još jedan pehar.

Drugu godinu za redom djevojke su na državnom natjecanju osvojile 3. mjesto. Time su pokazale da to nije nikakva slučajnost. Njihovi rezultati plod su dugogodišnjeg truda i treninga.
Treba spomenuti da i ekipa dječaka ima vrlo lijepe rezultate, ali njima je nedostajalo malo sportske sreće da se plasiraju na ovu završnicu.

Slike s natjecanja možete pogledati ovdje.
Rezultati prvog dana su ovdje.
Partije s natjecanja mogu se vidjeti ovdje.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec