2022-03-24 14:15:27

PROGLAŠENI NAJBOLJI ŠAHISTI I ŠAHISTICE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

 U srijedu, 23.3.2022., u županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano proglašenje županijskih pobjednika u šahu. Među nagrađenima našla se i učenica Tea Martinčević (3.d) iz PŠ Druškovec. Ona je u konkurenciji djevojčica nižih razreda osvojila pehar za drugo mjesto.
Šahisti i šahistice iz cijele županije ove školske godine natjecali su se na 5 turnira. Na svakom turniru Tea je marljivo skupljala bodove i u ukupnom poretku zauzela sjajno 5 mjesto, a među djevojčicama bila je druga. Zanimljivo je da se Tea s pobjednicom u konkurenciji djevojčica srela na zadnja dva turnira i oba puta bila je bolja od Petre Šestak, ali to nije bilo dovoljno da nadoknadi nešto slabiji rezultat sa prvog turnira.
Tea će sljedeće godine svakako biti favorit za osvajanje pehara za najbolju djevojčicu u nižim razredima 😊
 

Ukupni poredak nakon 5 turnira nalazi se ovdje.

Uz Teu na ovim turnirima nastupili su i drugi šahisti i šahistice iz Druškovca. Novu generaciju odličnih šahista predvode: Martinčević Petar, Biškup Damjan, Bek Dominik, Benkus Leonila, Benkus Fran, Filipek Sara, Filipek Vita i Užar Patricija.

 U prilogu je i nekoliko fotografija sa posljednjeg turnira odigranog 11.3.2022 u Ljubešćici. Na tom turniru čak 7 predstavnika iz Druškovca okitilo se medaljom. Tea je u Ljubešćici igrala na A turniru i osvojila je 3. mjesto. Petar Martinčević, Biškup Damjan i Bek Dominik na B turniru osvojili su 1., 2. i 3. mjesto. Na C turniru u konkurenciji djevojčica Filipek Sara, Filipek Vita i Benkus Leonila osvojile su medalje u konkurenciji djevojčica.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec