2021-07-08 08:00:20

Danas osnovnoškolci, a već sutra srednjoškolci…

„Postoje knjige koje su lako napisane, ali se teško čitaju. Postoje teško napisane knjige koje se ne čitaju lako. No postoje i lako napisane knjige koje se čitaju rado i teško napisane knjige koje se čitaju sa zadovoljstvom.“

Riječi su to hrvatskog pisca Gustava Krkleca čiji naziv nosi i naša škola. Čitanjem upravo takvih knjiga (i udžbenika) bavili su se naši dragi osmaši koji su kraju priveli svoje osnovnoškolsko obrazovanje.

Kako bismo ih što ljepše otpratili iz njihovih školskih klupa u neke nove, okupili smo se 7. srpnja 2021. godine u holu naše škole i pozdravili se uz nekoliko lijepih riječi.

Pozdravne riječi i riječi zahvale svima okupljenima na početku svečanosti uputila je, u ime razrednica osmih razreda (Ljiljana Ramljak - 8.a, Ana Pavlović – 8.c) , razrednica 8.b razreda Mirjana Trstenjak-Stanisavljević. Između ostalog, spomenula je kako se ova generacija odlično snašla u posljednje dvije neobične godine svog školovanja kada su preko noći morali prihvatiti novi i svima nepoznat način školovanja, te da su pokazali odgovornost i samodisciplinu (nadamo se da će takvi biti i u svom budućem školovanju). Poručila im je da se i dalje bore za sebe, hrabro nose sa svim nedaćama, vjeruju u sebe i svoje ciljeve, i ono najvažnije, da iskoriste svaki novi dan i u njemu ostave pozitivan trag.

Učenica 8.a razreda Lana Krog, u ime svih učenika osmih razreda, obratila se prisutnima dirljivim govorom. Zahvalila je učiteljima i ostalim djelatnicima škole na lijepim danima provedenim u učenju, smijehu i veselju. Kao mali znak zahvalnosti učenici su poklonili ružu svakoj učiteljici i učitelju.

Ravnatelj Tomislav Vincek uputio je nekoliko riječi zahvale i ohrabrenja učenicima za „nove bitke“ koje ih čekaju. Pohvalio je dvije učenice koje su se posebno istaknule svojim trudom i marljivošću, te sudjelovanjem na državnim natjecanjima – Lucija Posavec i Lana Krog. Osim toga, učenica Lana Krog proglašena je učenicom generacije. Učenice su nagrađene s nekoliko knjiga koje će, sigurni smo, rado čitati i proučavati.

I za kraj, svim učenicima osmih razreda želimo da svoje osnovnoškolsko obrazovanje pamte kao svjetlucavi dio mozaika koji se zove život.

Sretno!

 


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec