2021-01-07 11:54:56

Učenici naše škole ostvarili odlične rezultate na međunarodnom natjecanju iz stranih jezika „Willkommen“

Uz redovna natjecanja iz raznih predmeta i sportova, na kojima učenici naše škole već tradicionalno postižu izvrsne rezultate, u posljednjih nekoliko godina učenici stranih jezika uključuju se i u međunarodna natjecanja. Uz Hippo natjecanje iz engleskog jezika, od pretprošle godine škola prijavljuje zainteresirane učenike i na međunarodno natjecanje „Willkommen“, na kojem se mogu natjecati učenici engleskog kao 1. stranog jezika te njemačkog kao 2. stranog jezika, a to je i najčešća kombinacija u našoj školi.

Natjecanje organizira Njemačko-Austrijski kulturno edukacijski centar „Willkommen“ iz Republike Srbije, a u njega se uključuju učenici iz 6 zemalja: Republike Hrvatske, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i dalekog Vijetnama! Svi učenici pišu isti test, a svaka zemlja ima svoju rang-listu po rezultatima. Ideje s kojima je natjecanje pokrenuto su druženje kroz učenje, upoznavanje drugih kultura, zemalja i naroda i nagrađivanje izvrsnosti među učenicima. Ako se iz jedne države prijavi više od 150 učenika u jednoj kategoriji (razredu), organizira se finalni krug među zemljama, a glavne nagrade za prva 3 mjesta vrlo su primamljive i vrijedne (put u Beč, rječnici, gramatike, tečajevi stranih jezika,…).

U školskoj godini 2018./2019. na tom natjecanju sudjelovalo je 17 učenika i učenica naše škole, a ove godine prijavilo ih se 23. Prošle školske godine, zbog izbijanja pandemije korona-virusa, natjecanje je odgođeno te se održalo 21.11.2020. godine. Natjecatelji, od 3. do 8. razreda, rješavali su testove putem interneta i pokazali odlično znanje engleskog i njemačkog jezika.

Najbolje rezultate u Hrvatskoj na natjecanju 21.11.2020. ostvarili su:

iz engleskog jezika:

Luka Kovačić iz 4.b razreda (1. mjesto), Jelena Štrlek iz 3.c razreda (2. mjesto) i Adrian Bračevac iz 3.c razreda (3. mjesto)

iz njemačkog jezika:

Lara Glavica iz 7.d razreda (3. mjesto)

Treba napomenuti da su i drugi učenici ostvarili velik broj bodova i visoka mjesta na rang-listama u svojim kategorijama (dva 4. mjesta, dva 5. mjesta, jedno 6. mjesto, dva 7. mjesta, dva 8. mjesta, po jedno 9. i 10. mjesto).

Uz čestitke svim učenicima na hrabrosti da se prijave i pokažu svoje znanje te na sjajnim rezultatima, pozivamo i druge učenike da se uključe na buduća natjecanja jer uz znanje stranih jezika otvaraju se vrata širokog svijeta.


Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec