preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Povratak u školske klupe

Autor: Tomislav Vincek, 21. 5. 2020.

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici 1. – 4. razreda,

objavljene su nove preporuke HZJZ-a i MZO-a o povratku učenika nižih razreda u škole od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. Po njima, preporuča se dolazak učenika na nastavu te se smatra da je boravak u školi jednako siguran kao nastava od kuće, uz poštivanje propisanih mjera (mjerenje temperature kod kuće, dezinfekcija svih dodirnih površina u školi, dezinfekcija ruku i obuće, držanje fizičke udaljenosti).

Preporuka mjerodavnih institucija je da se može krenuti u školu, a odluka je, poštovani roditelji/skrbnici, na vama, uz punu odgovornost za tu odluku vodeći računa o dobrobiti svog djeteta, zdravstvenoj i obrazovnoj.

Roditelji/skrbnici trebaju učiteljici/učitelju svog djeteta javiti hoće li doći u školu, pohađati produženi boravak te kako će dolaziti u školu (samostalno, vašim prijevozom ili školskim autobusom). Autobusni prijevoz će biti osiguran.

Također, nije potrebno potpisivati izjavu o pohađanju nastave, a moguće je i naknadno uključiti dijete u nastavu. O naknadnom uključivanju djece u školu obavezno obavijestite razrednicu/razrednika jedan dan prije uključivanja (zbog prehrane i ostalog). U školi će se održavati svi nastavni predmeti, strani jezik i Vjeronauk. Škola na 3. televizijskom programu održavat će se do početka lipnja.

U nastavku prenosimo dio iz Preporuka MZO-a vezan uz roditelje/skrbnike, a u privitku su poveznice na preporuke HZJZ-a i MZO-a, molimo vas da ih proučite:

Naglasci za roditelje

  • Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
  • Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
  • Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.
  • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
  • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
  • Škola ne uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.
  • Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZa u cjelini.
  • Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

 

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020. – Škola za život

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf
UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju