preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

PRAVI MALI RAJ…

Autor: Sandra Štrlek, 18. 5. 2022.

Područna škola Greda-Jurketinec, koja radi u sklopu OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec, mala je škola između naselja Greda i Jurketinec, u općini Maruševec. Broji 40 učenika i svi su oni, svi do jednog, prošlog tjedna bili jako zaposleni – sa svojim su učiteljicama uređivali školski vrt!

Sve je započelo početkom 2022. godine kad je uz našu malu školu postavljena drvena nadstrešnica i ispod nje drveni stolovi s klupama. Naši su đaci tako dobili učionicu na otvorenom.

Time se krenulo i u realizaciju plana uređenja okoliša oko škole i izgradnje školskog vrta.

Uz sam rub travnjaka uz zgradu škole posađene su sadnice ukrasnog grmlja koje čine prirodnu ogradu. Na travnjaku je posađeno i razno ukrasno grmlje i drveće. Uz učionicu na otvorenom  postavljene su četiri visoke gredice te je u njih posađeno ljekovito i začinsko bilje i povrće. Postavljene su drvene žardinjere i panjevi u koje su učenici posadili ukrasno bilje, sukulente i sezonsko cvijeće. Na drveće su postavljene kućice za ptice, a izrađen je i postavljen komposter i hotel za korisne kukce.

Zahtjevnije poslove odradili su domari naše škole i tvrtka Magnolija d.o.o. iz Jurketinca. a na tome im od srca zahvaljujemo.

Veliko hvala i gospodinu Nedjeljku Vrbancu na izradi i donaciji drvenih žardinjera i panjeva. Također zahvaljujemo i Srednjoj školi „Arboretum Opeka“, gospodinu Marku Pehardi i Robertu Sambolcu te roditeljima naših učenika na donaciji sadnica cvijeća, povrća, ukrasnog i ljekovitog bilja, ukrasnih grmova i drveća.

Bez njihove pomoći naša se mala oaza ne bi tako brzo zazelenila.

Uz takvu potporu dobrih ljudi, vrijednim rukama naših učenika i učiteljica, teti kuharici i teti spremačici nije bilo teško zasukati rukave i krenuti u akciju!

Iako je postavljena tek nedavno, učenici i učitelji već provode svoje aktivnosti u prostoru učionice na otvorenom te ovisno o vremenskim prilikama, zatvoreni prostor zamjenjuju  svježim zrakom i boravkom u prirodi. Izgradnjom učionice na otvorenom i realizacijom planiranih radnji učenici naše škole dobili su  neizmjerno mnogo mogućnosti za učenje istraživanjem – promatranjem, pronalaženjem, otkrivanjem.

UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju