preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Pater Bono Zvonimir Šagi

Autor: LJERKA BREZOVEC, 19. 11. 2020.

„Još kao dječak u osnovnoj školi sanjao sam da ću biti kapucin.“

Riječi su sada nedostatne da bismo njima izrazili svoje osjećaje tuge i bola zbog odlaska našega dragoga i dobrog fra Bone Zvonimira Šagija.

Fra Bono Zvonimir Šagi rodio se u našoj maruševečkoj župi davne 1932. godine, tri je razreda osnovne škole polazio u Druškovcu, a četvrti, ratne 1943., u Maruševcu.

 

Dijamantnu je misu fra Bono Zvonimir Šagi slavio 11. studenoga 2018. u crkvi svetoga Jurja u svojoj rodnoj maruševečkoj župi i tada se prisjetio svojega djetinjstva, svoje majke, braće i života u siromaštvu, ali ispunjenog zadovoljstvom i ljubavlju jednih prema drugima, ali i prema Bogu. Prisjetio se i misa na koje je s majkom i braćom polazio kada su crkve bile prepune ljudi koji su stajali, propovjedaonice na koju se s djecom penjao kada nije bilo svećenika i na sretno djetinjstvo kada je pasao krave i igrao se sa zajčekima.

„Još kao dječak u osnovnoj školi sanjao sam da ću biti kapucin, a kad mi je stariji brat otišao u kapucine, znao sam i da ću ja krenuti za njim“, kazao je pater Bono.

Živo se prisjećao i Mlade mise koja je održana u Maruševcu 9. 11. 1958. godine u prepunoj crkvi kada mu je fra Bonaventura Duda u propovijedi poželio svećeničku sreću što znači da uz svećenika uvijek stoji narod koji želi biti Božji  

„ Duh Sveti, Duh ljubavi Božje razlijeva se srcima našim.
Bit ću s vama i vi budite sa mnom u Duhu Svetome, a to je Duh ljubavi. O istini, pravednosti i ljubavi razgovarajmo. Smijemo i prigovarati jedni drugima, ali budimo uvijek u ljubavi Božjoj. Ljubav nas Božja povezuje trajno
“, kazao je tada fra Bono Zvonimir Šagi.

Fra Bono Zvonimir Šagi bio je na obilježavanju 180. godine školstva u Maruševcu, rado je pristao na intervju koji prilažemo u datoteci, a uvijek je rado dolazio i na obilježavanje godišnjice rođenja Gustava Krkleca. Vidno dotaknut ljudskom, a još više Božjom blizinom, i sam svjestan velikog dara koji je od Gospodina primio, fra Bono Zvonimir Šagi širio je oko sebe posebnu toplinu i svjetlost.


Priloženi dokumenti:
Intervju_s_fra_Bonom_Sagijem.pdf (469.30 KB)


UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju