preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Upute za organizaciju nastave i sprečavanje širenja epidemije CoViD-19

Autor: Tomislav Vincek, 26. 8. 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

počinje još jedna školska godina. Proteklo razdoblje obilježeno je epidemijom korone koja polako ostavlja traga u našim životima i trajno mijenja naše dosadašnje životne navike.

Nastava počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, a raspored dolazaka učenika po grupama još ćemo objaviti. Svaki učenik će dobiti po dvije platnene maske koje osigurava Varaždinska županija, a za prvi dan neka svi učenici ponesu svoje maske i neka ih nose.

Svakog jutra, od samog početka nastave, molimo roditelje da djetetu izmjere temperaturu i upisuju je po datumima u poseban blokić (koji učenik neka stalno drži u torbi) kako bi se vodila redovita evidencija. U slučaju da dijete ili drugi ukućan pokazuje bilo kakve simptome bolesti (povišena temperatura od 37,3˚C naviše, kašalj, gubitak njuha i okusa), učenika ne poslati u školu i obavezno se javiti liječniku.

Od samog dolaska na autobusnu stanicu i u autobus pa nadalje, dolaska pred školu, u školu, na putu prema kući, potrebno je pridržavati se pravila koja pomažu u sprečavanju prenošenja bolesti – nošenje zaštitne maske i održavanje razmaka. Po dolasku u školu obavezna je dezinfekcija ruku, a kasnije tijekom dana redovito pranje sapunom i vodom.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski, održavanje razmaka, treba paziti kada kišemo i kašljemo. Molimo roditelje/skrbnike da učenici sa sobom uvijek imaju i bočicu vode za piće kako bi se smanjio odlazak na toalete.

Razredni odjeli s manjim brojem učenika neće morati nositi maske na nastavi, a odjeli s većim brojem učenika hoće jer ne možemo osigurati potreban razmak od 1,5 metara. Planiramo koristiti hibridni model održavanja nastave, da je dio razrednog odjela na nastavi, a dio na daljinu, nakon toga se mijenjaju. Učenici će u pravilu čitav dan boraviti u jednoj učionici. Na hodnicima je nošenje maski obavezno.

Produženi boravak ćemo ustrojiti sukladno mogućnostima, a zbog preporuke da se djeca iz različitih skupina ne miješaju, postoji mogućnost da ga neće biti.

Učenici i zaposlenici s težim ili kroničnim bolestima masku moraju nositi cijelo vrijeme.

Roditelji i ostale osobe ne ulaze u školu (izuzev roditelja učenika prvog razreda prvog dana, uz nošenje maski i dezinfekciju), osim po prethodnom dogovorom s osobom koju trebaju i uz pridržavanje svih propisanih mjera.

Na donjoj poveznici nalaze se preporuke i upute za sprečavanje širenja epidemije.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf
UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju