preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

WIR LERNEN DEUTSCH! WE ARE LEARNING ENGLISH!

Autor: Anica Banec, 5. 3. 2020.

Srijedom treći sat 1. a razred uobičajeno po rasporedu ima strane jezike, engleski i njemački. Razred broji 20 učenika, od čega ih desetero uči njemački, a desetero engleski kao prvi strani jezik. Mališani uče strani jezik od rujna i već su puno  naučili – pjesmice, brojalice, igre. Naučili su kako se predstaviti, pozdraviti, brojati do 10, nazive za školski pribor, boje, dijelove tijela i još mnogo toga.

Učiteljice stranih jezika iznenadile su male prvašiće tako što su im pripremile  zajedničku nastavu engleskog i njemačkog jezika. Ne moramo ni naglašavati koliko  im je takva nastava bila  uzbudljiva. Veselju zaista nije bilo kraja, a na kraju sata bili su puni dojmova o drugom stranom jeziku. Jedni drugima  predstavljali su što su naučili do sada, zajedno su pjevali, plesali i igrali se na engleskom i na njemačkom. U skupinama smo ponavljali boje, brojeve do 10, školski pribor i dijelove tijela te zajedno izradili plakat koji će krasiti njihovu učionicu.

Ovakvom vrstom nastave željeli bismo učenicima približiti dvojezičnost, važnost učenja najmanje dva strana jezika i od malih nogu privikavati ih na usvajanje novog vokabulara, razvijanje svijesti za učenje stranih jezika i postizanje samopouzdanja u samoj upotrebi jezika, upoznavanje novih kultura i njihovih posebnosti.

Cilj nam je  i u budućnosti na ovakav način surađivati i pripremati učenike za uvođenje drugog stranog jezika, koji im tada neće predstavljati nesigurnost i strah od nepoznatog, već nešto čemu će se veseliti i što će im u budućnosti biti vrlo dragocjeno.

Strani jezici su ljubav koju treba njegovati od najranije dobi. Početak jedne takve ljubavi pogledajte u našoj galeriji.
UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju