preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

ŠAHISTI DOMINIRALI NA FESTIVALU ŠAHA

Autor: Mihael Vurušić, 2. 3. 2020.

U subotu, 29.2., održan je 4. Festival šaha Varaždinske županije. Na ovom događaju susreli su se šahisti iz Varaždinske županije svih starosnih uzrasta - od vrtićke dobi do umirovljenika.
Na A turniru viših razreda na kojem je igralo 8 najboljih šahista i šahistica iz cijele Varaždinske županije Pavlo Kovaček osvojio je 1. mjesto sa 5.5 od 7 mogućih bodova. Osim njega među 8 najboljih imali smo i jednu predstavnicu - Janja Inkret skupila je 4 boda i zauzela odlično 5. mjesto. Sjajnim igrama i pogotovo pobjedom protiv Sebastijana pomogla je Pavlu u osvajanju prvog mjesta.
U ukupnom plasmanu gdje se gledaju rezultati svih 5 turnira odigranih ove školske godine Pavlo je osvojio 3. mjesto i pripadajući pehar. Janja je u ukupnom poretku zauzela 10. mjesto i time pokupila pehar kao najbolja djevojka u ovoj sezoni.

 

Borba za najbolju djevojku bila je vrlo neizvjesna jer se njezina sestra Jelena Inkret u ukupnom poretku našla na 11. mjestu odmah iza starije sestre. Jelena je nastupila na B turniru viših razreda i zauzela 4. mjesto s 3.5 boda. Petar Rušec bio je 6. na ovom turniru, a Leon Martinčević sa sjajnih 6 bodova osvojio je 1. mjesto na B turniru.
Na C turniru natjecalo se 27 učenika i učenica. Od učenika naše škole treba istaknuti Viktora Kovačeka koji je s 6 bodova osvojio 2. mjesto i Petra Bukovca koji je završio na 6. mjestu. Petru je ovo tek drugi turnir na kojem je nastupio.

Kod nižih razreda školu je predstavljala Emina Cerjan na B turniru. Ona je osvojila fantastično 3. mjesto. Ovim rezultatom još je dodatno povećala svoju prednost u konkurenciji djevojčica i potpuno zasluženo odnijela i pehar kao najuspješnija djevojčica kod nižih razreda.
Na C turniru nastupilo je 47 učenika i učenica. Među njima našli su se i neki šahisti iz Međimurja i Slovenije. Na tom turniru pobjedu je odnio upravo gost iz Slovenije, a Tara Rušec je s 6 pobjeda osvojila 2. mjesto. Leon Tekić bio je također jako dobar i osvojio je 11. mjesto.
Detaljnije rezultate možete vidjeti na: chess-results.
Još jedan lijepi video izvještaj i fotografije sa Festivala možete vidjeti na ovoj stranici.

Ipak, žetvu medalja i pehara naših šahista i šahistica najbolje opisuje sljedeća fotografija.
Nažalost, na fotografiji nema Leona i Petra koji su požurili doma prije proglašenja najboljih.


 
UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju