preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Danom otvorenih vrata obilježen Dan Osnovne škole ˝Gustav Krklec˝ Maruševec

Autor: Ivona Đula, 2. 6. 2018.

U petak, 25. lipnja 2018. godine, Danom otvorenih vrata obilježen je Dan Osnovne škole  ˝Gustav Krklec ˝ Maruševec. Ove se godine škola  svim  roditeljima naših učenika te ostalim uzvanicima i gostima predstavila i radionicama u kojima su naši učenici i učitelji pokazali način rada u nastavi pomoću  informacijskih i komunikacijskih tehnologija s obzirom da je naša škola jedna od škola sudionica u pilot projektu  Ministarstva obrazovanja i znanosti ˝e- škole˝.

Na početku se programa, u holu škole,  hrvatskom himnom predstavio školski Pjevačk zbor uz pratnju Tamburaškog orkestra naše škole koji su u nastavku izveli još nekoliko skladbi. Nakon himne pozdravnim se govorom svima prisutnima obratio ravnatelj škole Tomislav Vincek  te  poželio dobrodošlicu i pozvao na razgledavanje i sudjelovanje u radionicama koje su za njih pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima. Radionice su se održavale u učionicama škole, sportskoj dvorani i na školskom dvorištu.

Učenici drugih razreda su sa svojim učiteljicama ponavljali tablicu moženja i dijeljenja pomoću web alata Plickers, dok su učenici trećih razreda zajedno sa svojom vjeroučiteljicom i roditeljima  ponavljali sadržaje o Uskrsu, ispovijedi i pričesti pomoću Kahoot kviza. Nakon takvih radionica, u kojima su pokazali kako se uči na jedan novi i zanimljivi način te uz pomoć informacijske i komunikacijske tehnologije, uslijedilo je jedno veselo,razigrano i zabavno natjecanje u starim tradicionalnim igrama na školskom dvorištu te u igri graničara u dvorani škole. Tako su se učenici drugih, trećih i četvrtih razreda zajedno sa svojim roditeljima natjecali u skakanju u vrećama, nošenju jabuka u žlici, trčanju na tri noge, štafetnom trčanju noseći loptu, potezanju užeta i sl.

Učenici su viših razreda zajedno sa svojim učiteljicama i pedagoginjom također pripremili nekoliko radionica u kojima su koristili informacijsku i komunikacijsku tehnologiju. Tako su  se učenici viših razreda podijeljeni u šest ekipa upustili u neobičnu potragu za zagonetnom povijesnom osobom pomoću QR kodova.  Učenike su za radionicu pripremale učiteljice povijesti i geografije. Osim potrage bilo je tu i zabavnih i poučnih igara iz matematike poput slaganja magičnih kvadrata s 9 i 16 polja, Kahoot kvizova u kojima su natjecatelji  mogli provjeriti svoje znanje o različitim temama poput crno-bijelih i filmova u boji, domaće i strane glazbe, naroda i znamenitosti svijeta i sl., zanimljivih pokusa na radionici iz kemije, izložbe predmeta koje su učenici osmih razreda izrađivali na satovima tehničke kulture iz područja modelarstvo te nekoliko recitacija i igrokaza na dramsko- recitatorskoj radionici.

Tim se radionicama, svima prisutnima,  htjelo  pokazati kako učiti na, djeci, zabavan i zanimljiv način te uz pomoć novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Nadam se da smo i uspjeli u tome.
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Protokoli i pravilnici
Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju