preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Završeni i prezentirani eTwinning projekti u našoj školi

Autor: MARIJA GRAH, 11. 6. 2017.

 

Učenici nižih i viših razreda naše matične i područne škole završili su svoje eTwinning projekte iz engleskog jezika te ih predstavili prigodnom izložbom prilikom svečane završne priredbe u PŠ Druškovec. 

 

Učenici, roditelji i kolege mogli su razgledati izložbu prikupljenih materijala, ali i plakate o zemljama sudionicama projekata. Istovremeno je bilo moguće pratiti video-prezentaciju uradaka učenika iz projekata.

Najviše materijala sakupljeno je u projektu Lucky bag u kojem su sudjelovali učenici 7.d razreda jer je cilj projekta bio upoznati vršnjake i njihove zemlje. Tako smo u tom projektu, prilikom razmjene materijala, dobili dio turske narodne nošnje, točnije, maramu i jedne papuče za djecu. Iz Bugarske smo dobili martenicu, suvenir koji se daruje prijateljima 1.ožujka za sreću i dobro zdravlje. Primili smo i puno razglednica, narodnu priču iz Poljske, radne listiće iz Bugarske, nešto likovnih radova i nakita koji su izradili učenici. U projektu Magic mascot sudjelovali su učenici 6.d razreda koji su ugostili maskote iz 4 europske zemlje, a peta maskota je još na putu! Učenici čekaju da im se vrati i njihova Annie koju su sami poslali na put po Europi pa će ujesen predstaviti svoj projekt detaljnije jer Annie će sa sobom donijeti svoj dnevnik putovanja s brojnim dogodovštinama! U 2.d razredu učenici su učili brojalice na engleskom sve dok nisu došli na ideju da nauče brojalice na jeziku svojih prijatelja u projektu. To im je zvučalo mnogo zabavnije. I bilo je! Naučili su brojalicu na turskom jeziku koju su s ponosom otpjevali u sklopu završne predstave o eTwinning projektima! Projekt 3.b razreda je također pri kraju! Bio je to vrlo zanimljiv projekt koji je tražio od učenika da izrađuju predmete na zadanu temu svakog mjeseca. Teme su odabrane glasanjem. Jedna od njih je bila obitelj pa su učenici izradili svoje obiteljske štitove.

Ali najdraži dio im je bio stvaranje priče o Hope. 

Tko je Hope? To je ova djevojčica na crtežu koju su zapravo oživjeli učenici sudionici projekta tako što su izradili crtež zajedno! Uz pomoć alata koji na internetu omogućuje stvaranje takvih crteža učenici su dodavali svoje dijelove crteža. Ali oni je nisu samo oživjeli, oni su i napisali njezinu priču..također zajedno! Svaka zemlja je napisala svoj odlomak priče o Hope! A Hope je putovala Europom, upoznavala svoje prijatelje iz projekta te u svakoj zemlji spremila poseban poklon u svoj kovčeg. Iz Hrvatske je ponijela mirise mora, zelenu boju brežuljaka, priču o plemstvu i običnom puku te dar radosti života! No ne možemo vam otkriti baš sve o Hope..nešto ostavljamo i za jesen..s nekim novim informacijama, nadamo se. Zasad možete zaviriti na ovu poveznicu i sami istraživati što su učenici radili i gdje je Hope sve bila! eTwinning project Let's C.R.A.F.T.! blogspot

 
 

 

Korijeni učenja su gorki,
ali plodovi su slatki.

Aristotel

 

 

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Protokoli i pravilnici
Pilot projekt
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi


 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju