“GASTRONOMSKO PUTOVANJE” 5.B razreda u antički Rim
Autor: Mirjana Trstenjak- Stanisavljević, 13. 6. 2022.
U četvrtak, 9.6. učionicom povijesti širili su se mirisi kuhinje antičkih Rimljana.
Učenici su za projektni zadatak kod kuće pripremili antička rimska jela, donijeli u školu, vješto prezentirali tijek izrade jela, sastojke kao i sve ostale spoznaje o načinima prehranjivanja koje su sami istražili. Na prezentacijskom stolu mogao se vidjeti LIBUM - žrtveni kruh, KRUH S MASLINAMA, SLATKI KRUH, PALAČINKE S MEDOM i slične delicije.
Kako bi se što bolje uživjeli u svakodnevicu Rimljana dvije su učenice obukle TUNIKU i TOGU te ostale podučile o oblačenju toge koji je bio složen i dugotrajan posao.
Kao iznimno dobri graditelji, Rimljani su znali pronaći izvorna i pametna rješenja za svoje kuće o čemu je također održana zanimljiva prezentacija uz pomoć modela DOMUSA - rimske kuće koju su učenici sami izradili.
Oduševljenje i radost bili su vidljivi na svakom koraku, uz degustaciju pripremljenih jela rađala su se pitanja o sljedećem projektu.
Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?
Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona
HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu
« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |