preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec

 > Naslovnica
Vijesti

Senzorna staza u PŠ Druškovec

Autor: Jasenka Vidić, 23. 6. 2021.

Prošle srijede, 16. lipnja, pri samom kraju nastavne godine, na terenu uz PŠ Druškovec održala se akcija uređenja senzorne staze. U vrući popodnevnim satima nekoliko upornih i vrijednih učenika, roditelja i članova kolektiva PŠ Druškovec uhvatilo se lopata, tački i čekića i izgradilo zanimljivu stazu za učenje o raznim materijalima i teksturama, ali i za učenje o načinima recikliranja i ponovne upotrebe građevinskog otpada i raznih materijala. Akciju i rezultate možete vidjeti u fotogaleriji.

Zahvaljujući trudu i angažmanu nekolicine učenika, učitelja i roditelja, pri samom kraju nastavnih dana jedna se akcija za učenje ouspjela realizirati: izrada senzorne  staze od raznih materijala (dobar dio njih je reciklirani građevinski materijal, čime se pokazuje mogućnost oporabe ostataka od gradnje i nova namjena raznih materijala), a učenici škole i drugi posjetitelji dobili su prostor za igru i istraživanje pomoću svih osjetila – u razigranom ritmu izmjenjuju se različite boje, hrapavi i glatki, tvrdi i mekani, čvrsti i fleksibilni materijali. Sve je osmišljeno i izgrađeno zahvaljujući donaciji materijala od strane roditelja, ali i dobrovoljnom radu nekolicine roditelja, učiteljica, učenika i tehničkog osoblja škole. Za vrijeme akcije radove je obišao i načelnik Općine Maruševec, g. Mario Klapša, te izrazio svoju podršku i obećao da će općina i dalje financijski pratiti i na druge načine podržavati rad Ekoškole PŠ Druškovec.

Izgrađena staza, osim što je ukras za okoliš škole, predstavlja i začetak buduće učionice na otvorenom, koja će uz povišene gredice s povrćem i začinskim i ljekovitim biljem imati i zeleni tunel za korisne biljke penjačice (krastavce, tikvice, rajčicu i grašak), te prostor za sjedenje s nekoliko masivnih stolova i klupa, kako bi učenici prigodne nastavne sadržaje mogli obrađivati i usvajati u neposrednom kontaktu s prirodom.

Nastavak radova planira se odmah ujesen, s početkom nove školske godine, kao poklon školi koja će u prosincu ove godine obilježiti 100. rođendan. To će biti prilika i drugim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole da se priključe akcijama kojima želimo obogatiti i uljepšati prostor oko naše ekoškole.
UPISI (VAŽNO)
Zaštita djece na Internetu

Video - Kako zaštititi djecu na Internetu?

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona

HAKOM - Publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu

 

    

PROJEKT "UŽINA ZA SVE IV"
PROJEKT "UŽINA ZA SVE III"
Projekt "Užina za sve II"

Priloženi dokumenti:
Uzina za sve II.pdf

Projekt "Užina za sve"

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf
Plakat.pdf

Projekt

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.pdf

Projekt "Ja mogu"

Priloženi dokumenti:
Ja mogu opis projekta.pdf

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
HRABRI TELEFON

Korisni linkovi

 > Google
 > Yahoo
 > Pogodak

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Gustav Krklec" Maruševec / Čalinec 78, HR-42243 Čalinec / os-gkrklec-calinec.skole.hr / ured@os-gkrklec-calinec.skole.hr
preskoči na navigaciju